SON DAKİKA

HAMUR'DA “HİKAYE VE MASAL ANLATICILIĞI EĞİTİMİ“ SEMİNERİ

Ağrı'nın Hamur İlçesinde düzenlenen eğitim programıyla Türkçe ve Edebiyat öğretmenlerine ''Hikaye ve Masal Anlatıcılığı Eğitimi'' semineri verilecek. 09 Eylül, 2020 07:01 Güncelleme: 09 Eylül, 2020 07:01 HAMUR'DA  “HİKAYE VE MASAL ANLATICILIĞI EĞİTİMİ“ SEMİNERİ

HAMUR'DA  “HİKAYE VE MASAL ANLATICILIĞI EĞİTİMİ“ SEMİNERİ

 Ağrı'nın Hamur İlçesinde düzenlenen eğitim programıyla Türkçe ve Edebiyat öğretmenlerine ''Hikaye ve Masal Anlatıcılığı Eğitimi'' semineri verilecek.
Serhat Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen bu seminerde Ağrı'nın Hamur ilçesinde görev yapan okulöncesi, sınıf, Türkçe ve Edebiyat öğretmenlerinden oluşan 20 kişilik ekibe uzman Nil Doğan tarafından eğitim verilecek. Eğitimin birinci günü Hamur Yatılı Bölge Ortaokulunda başladı. İlk gün açılışa katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya Karakoç, bu projeyi hazırlayan Aysun Taşdemir'e ve Ankara'dan gelen eğitimci uzman Nil Doğan'a teşekkür ederken katılımcı öğretmenlerin bu seminerden sonra mesleklerinde daha verimli olacaklarını düşündüğünü, alacakları sinerjiyle öğrencilere daha fazla katkı sağlayacağını umduğunu belirtti.  Bu tür etkinliklerle öğretmenlerin monotonluktan kurtulduğunu, kendilerini yenilediğini ve öğrencilere daha verimli olduğunu vurgulayan Karakoç, kültürümüzün yeni nesillere en güzel şekilde aktarılmasında hikaye ve masalların çok önemli bir yerinin olduğunu söyledi. Karakoç, güzel masal ve hikaye anlatıcılığının da kültürümüzde bu nedenle çok önemli bir yer tuttuğunun altını çizerek eğlendirici şekilde devam eden seminerin 3 gün süreceğini ve bu tür çalışmaların ilçede devam edeceğini ifade ederek öğretmenlere başarılar diledi.

Yorum Ekle