SON DAKİKA

Gıda enflasyonu vatandaşların belini bükmüş durumda

23 Kasım, 2022 11:13 Güncelleme: 23 Kasım, 2022 11:13 Gıda enflasyonu vatandaşların belini bükmüş durumda

Son yıllarda etkili olan gıda enflasyonu vatandaşların belini büktü. 2022 yılı sonunu ile birlikte vatandaşların uygun fiyattan almış oldukları meyve ve sebzelerin fiyatları kış aylarında büyük oranda yükseldi. Vatandaşların en fazla tüketmiş olduğu domates, salatalık ve biber gibi ürünler, marketlerde yüksek fiyatlardan satışa sunuluyor.

Ülke genelinde A’dan Z’ye tüm ürünlere zam gelirken, tarım ürünleri de zamlardan nasibini aldı. Tarımsal üretime yönelik üretim araç ve gereçlerine yapılan zamlar, üretim maliyetlerindeki artışlar gıda fiyatlarını olumsuz etkiledi. Gıda ürünlerin de meydana gelen fahiş artışlar sonrasında özellikle kış aylarında ürünlerin fiyatları büyük oranda arttı. Kent merkezlerinde marketlerde satışa sunulan meyve ve sebzelerin fiyatlarındaki bu artış, vatandaşların cebine yansıdı.

Fiyat artışlarının olumsuz sonuçlarını değerlendiren vatandaşlar, gıda fiyatlarında yaşanan artışların frenlenmesi ile ilgili olarak yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini söylediler... 

Yorum Ekle