SON DAKİKA

Doğubayazıt Said-i Nursi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Asya Sarigene birinci oldu

18 Mart, 2023 07:59 Güncelleme: 18 Mart, 2023 07:59 Doğubayazıt Said-i Nursi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Asya Sarigene birinci oldu

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından anadolu imam hatip liseleri ile imam hatip ortaokulları arası "Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" il finali düzenlendi. 

Şinasi Ünsal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen yarışmayı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, şube müdürleri Süleyman Çetin ve İbrahim Okuyucu, Eğitim Bir-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Çetin, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler izledi. İl finalinde imam hatip öğrencileri, jüri önünde Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okumaya çalıştı.

Yarışma sonunda yapılan puanlamada ortaokullardan Doğubayazıt Said-i Nursi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Asya Sarigene birinci, Merkez Şehit Uzman Çavuş Tuncer Doğan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Cennet Şuhra Arslan ikinci ve Doğubayazıt Halife Yusuf İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Asude Kesken üçüncü oldu.

Liselerde ise Merkez Şinasi Ünsal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Antika Taşdemir birinci, Merkez Hayrettin Atmaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Özlem Taştan ikinci ve Doğubayazıt Fatımatül Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hayrunisa Aktan üçüncülüğü elde etti. Yarışmaya katılan öğrencileri tebrik eden ve başarı dileklerinde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Daha sonra Merkez Hayrettin Atmaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde 8'inci ve 12'nci sınıflara yönelik düzenlenen "Kazanım Değerlendirme Uygulamaları" toplantısında, il merkezindeki okul müdürleri ile bir araya gelen Kökrek, okul müdürleri ile okullarda yapılan kazanım değerlendirme analizlerini gerçekleştirdi.

Buradaki toplantının ardından sınıfları gezerek öğrencilerle bir süre sohbet eden Kökrek, 12'inci sınıftaki öğrencilere önemli tavsiyesilerde bulundu. Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası önünde şube müdürü İsmail Tanrıverdi ile depremden etkilenen vatandaşlara yönelik deprem sonrası özel eğitim, psikolojik ve sosyal destek sağlamak amacıyla rehber ve psikolojik danışman ile özel eğitim öğretmenlerinden oluşan psikososyal destek hizmetleri ekibiyle bir araya gelen Kökrek, depremden etkilenen vatandaşlara psikolojik ve sosyal destek sağlamak, özel eğitim hizmeti vermek amacıyla Kahramanmaraş'a yolcu etti.

Yorum Ekle