SON DAKİKA

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ağrı'da

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ağrı'da Konuşmacı Olarak Konferansa Katıldı 23 Ekim, 2020 16:00 Güncelleme: 23 Ekim, 2020 16:00 Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ağrı'da

Patnos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına yapılan Camii açılışı için gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ağrı'da akademisyenler ve medrese hocalarının bir araya geldiği konferansa katıldı.


İbrahim Çeçen Üniversitesi Osmanlı Konferans Salonunda düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Vali Dr. Osman Varol’un yanı sıra Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Belediye Başkanı Savcı Sayan, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Yarbay Serhat Kasalak, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Turgut, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Keskin, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalık Karabulut, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çimen, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, diğer protokol üyeleri, akademisyenler ve medrese hocaları katıldı.


Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilme ve bilginin önemini işaret eden konuşmasında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş: "İslamiyet bütün Peygamberlere indirilen mesajları muhafaza eden, toplumsal ve toplum içinde yaşamayı önceleyen bir dindir. Biz insanlara düşen değerlerini muhafaza etmektir. Bunun için Allah insanın önüne istifade edeceği ilkeleri koymuş bunu idrak edebilmesi için de akıl vermiştir. Allah’ın yarattığı herkesin temel hak ve özgürlükleri vardır ve bunların korunması farzdır. Bunlardan biri de akıldır. Üniversiteler şehirlerimizin ilim merkezleridir ve edindiğimiz bilgiler insana verilen; dinini, aklını, malını, canını ve neslini korumak haklarını korumaya hizmet etmelidir." dedi.


Program Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a hediye takdimi ile son buldu... 

Yorum Ekle