SON DAKİKA

Deva Partisi Doğubayazıt İlçe Başkanlığının Kamuoyu Açıklaması

02 Şubat, 2021 09:09 Güncelleme: 02 Şubat, 2021 09:09 Deva Partisi Doğubayazıt İlçe Başkanlığının Kamuoyu Açıklaması

Doğubayazıt Gürbulak Sınır Kapısı yöre halkımızın en önemli ve tek geçim kaynağıdır. 

Mevcut hükumetin uyguladığı yanlış politikalardan dolayı tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiği Ağrı ve ilçelerinde, özellikle de Doğubayazıt'ta sınır ticareti en önemli gelir kaynağıdır. Ancak yöre halkının bu tek geçim kaynağı olan sınır ticareti de hükumetin bilinçli politikaları nedeniyle adeta bitme noktasına gelmiştir. 

Hatırlanacağı gibi daha önce en çok ticareti yapılan ürünlerin serbest dolaşım hakkı Gürbulak Gümrük Kapısının yetki alanından çıkartılmıştı. 

Bilinçli bir şekilde özellikle en çok ticareti yapılan onlarca ürünün serbest dolaşıma giriş işlemleri Trabzon, Giresun, Kapıkule, Kayseri, Samsun gibi illerdeki gümrük müdürlüklerine kaydırılmıştı. Ne yazık ki Doğu ve Güneydoğu Anadolu da ki hiç bir gümrük o listeye dahil edilmedi, batıya kaydırıldı hepsi! 

Hükumetin uyguladığı bu karar ile özelde Doğubayazıt genelde bölge halkına, esnafına ekonomik bir darbe vurulmuştu. 

Covid-19 salgınından dolayı Şubat 2020 tarihinde sınırdaş ülkelere açılan gümrük kapılarımız kapatıldı. Salgın kontrol altına alındıktan sonra kapıların çoğu tekrar açıldı. 

Yukarıda yazdığımız gibi mevcut hükumetin bölgemiz ve insanlarımız üzerinde uyguladığı ayrımcı politikalar tekrar uygulanmış olup Türkiye'de ki çoğu gümrük kapısının açılmasına rağmen Gürbulak Gümrük Kapımız da dahil olmak üzere Doğuda ki gümrük kapılarımız açılmamıştır. 

Bu durum bölgemizin ekonomisine zarar vermektedir. Yetkililerden bir an önce tekrar açılmasını istiyoruz.

DOĞUBAYAZIT DEVA PARTİSİ İLÇE BAŞKANLIĞI

 

Yorum Ekle