SON DAKİKA

DESK Platformu Kısa bir aradan sonra Doğubayazıt İl Olsun gündemiyle tekrar toplandı

13 Kasım, 2022 07:27 Güncelleme: 13 Kasım, 2022 07:27 DESK Platformu Kısa bir aradan sonra Doğubayazıt İl Olsun gündemiyle tekrar toplandı

Doğubayazıt Eğitim, Sağlık ve Kültür Platformu (DESK) Golden Hill Otelde bir araya geldi.

DESK Başkanı Cemal Ersu yaptığı konuşmada; “İki yıldan bu yana Platformumuza her türlü maddi ve manevi desteğini esirgemeyen iş insanımız ve yeni Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız sayın Cemal Can’a teşekkür ederiz. Doğubayazıt’ın İl olması için çalışmalarımız devam etmektedir. Bunun yanı sıra İlçemizde verilmekte olan Taziye yemekleri halkımızı çok zor durumda bırakmaktadır, Dinen caiz olmayan bir uygulamadır, Örf ve adetlerimizde böyle bir şey yoktur. En kısa sürede Platform olarak  kaldırılması için takipçisi olacağız. Saygı değer başkanımız sayın Cemal Can, Başkan olmadan önce perde arkasında sürekli yanımızdaydı. Bundan böyle oda platformumuzun bir üyesi olmuştur. Zaten bütün STK kuruluş başkanları platformumuza üyedirler. Mahalle ve Köy muhtarlarımız imza kampanyalarına devam etmektedirler muhtarlarımızda şuan yanımızdalar, yanlarında getirdikleri imzalı kağıtları bize teslim edecekler ve şuana kadar verilen imza sayısını belirleyeceğiz. Saygıdeğer iş insanımız sayın Bişar  Çoktin bey’in sponsorluğunda bir kaç güne kadar İstanbul’a gidip  etkili ve yetkili hemşehrilerimizi ziyaret edeceğiz onlarla yaptığımız görüşmeler sonrasın da belirleyeceğimiz bir gurupla randevu alıp Ankara’ya gideceğiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştireceğiz bu görüşmemizde Doğubayazıt’ın İl olması için görüşmemiz olacakır” dedi.

Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Can ise; Öncelikle hepiniz davetimize katıldığınız için teşekkür ederim, hepimiz bu memleketin evlatlarıyız, Doğubayazıt’ın il olması için gereken bütün çalışmaları yapmaktayız, yani bakanlıklar olsun, ilgili kurum ve kuruluşlar olsun sürekli görüşmelerimiz vardır. Doğubayazıt’ın il olması için çalmadık kapı bırakmayacağız İnşallah Doğubayazıt’ı el birliği ile İl yapacağız” dedi…  (Hamza Salman)


Yorum Ekle