SON DAKİKA

Bışar ve Barış Çoktin Kardeşlerden bir okul müjdesi daha

25 Kasım, 2022 11:23 Güncelleme: 25 Kasım, 2022 11:23 Bışar ve Barış Çoktin Kardeşlerden bir okul müjdesi daha

Haber : Hamza Salman

Doğubayazıt'ta en büyük ihtiyaç duyulan ve ilçenin en büyük okullarından biri olan Ömer Çoktin Fen Lisesi açıldı. 

Doğubayazıt'lı İş İnsanları Bışar ve Barış Çoktin kardeşler tarafından yapımına başlanan Ömer Çoktin Fen Lisesi eğitime hazır hale geldi.

Geçtiğimiz aylarda temeli atılan Ömer Çoktin Fen Lisesi törenle ve yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Yapmış oldukları Fen Lisesinin açılışında konuşan İş İnsanı Bışar Çoktin; "Sevgili misafirlerimiz hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle Rabbimize bin şükürler olsun ki, kazasız, belasız bir şekilde fen lisemizi Doğubayazıt'ımıza kazandırabildik. BC Grup olarak eğitime destek olmak için başlattığımız projelerin ilkini Hasan Çoktin Ortaokul ile başlattık. İbrahim Ağa İlkokulu ve Ömer Çoktin Fen Lisesi ile devam ediyoruz. Allah nasip ederse ilçemize daha yeni, daha modern bir okul yapmayı düşünüyoruz ve yapacağımız okula annemiz Fatma Çoktin'in adını vereceğiz. Okul yapma isteği ikinci yaptığımız okuldan sonra bizde tutkuya dönüştü. Yaptığımız eğitim tesislerinde öğrencileri eğitim yaparken görmek ve halkımızın teveccühü bize her zaman bir daha yapmaya zorladı. Milletimizin ve herkesimin faydasına olan bir iş yapabilmek bize inanılmaz bir manevi motivasyon veriyor. bu motivasyonu Allah herkese nasip etsin. İlçemiz ile hedeflerimiz eğitim ile sınırlı değil Kültür, Sanat, Ekonomi ve Spor alanlarında daha ileriye taşımak gibi bir hedefimiz var bununla ilgili yakın zamanda düzenlemek istediğimiz Doğubayazıt çalıştayında bütün hemşehrilerimiz ile bunları istişare edeceğiz. Saygıdeğer hemşehrilerimiz burada bulunmanız, çok kıymetli memleketimizi hak ettiği yere getirmek hepimizin boynunun borcudur. Bizler batıda rahat bir yaşam sürerken buradaki hemşehrilerimiz de elinden gelen herşeyi yapmalıyız. sizden ricam bu mücadelemize destek olmanızdır sayın protokol üyelerimiz bize göstermiş olduğunuz tevazzu ve desteklerden dolayı minnettarız bu günden sonra daha büyüğünü göstereceğinizden hiç şüphemiz yoktur. Okulumuzun ilk öğrencileri sizler bu memleketin umutlarısınız inanıyoruz ki bu sorumluluğu layıkıyla yerine getireceksiniz. Sevgili Öğretmenlerimiz çocuklarımızı ve okulumuzu sizlere emanet ediyoruz onlara çok iyi bakacağınızdan hiçbir şüphemiz yoktur. şimdiden hepinize çok teşekkür ediyorum. Okulumuzun proje aşamasından bu güne kadar emeği geçen herkese çalışma arkadaşlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyorum konuşmamı bitirmeden önce bu işle ilgili hepinizden özel bir ricam var. arkamdaki en büyük destekcim, Abim Barış Çoktin'e özel bir alkış istiyorum. sizleri yorduğum için çok teşekkür ediyorum" dedi.     

Ömer Çoktin Fen Lisesinin hem öğrenciler hem de öğretmenler için hayırlı olmasını dileyen Vali Dr. Osman Varol, konuşmasında; Hayırsever İş İnsanı Bışar Çoktin'e ilçemize yaptığı bu güzel yatırım için teşekkür ederek Doğubayazıt Ömer Çoktin Fen Lisesinin ilçemize, eğitim camiamıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olması temennisinde bulundu, ardından, Eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Hüseyin Çelik, Vali Dr. Osman Varol, Kaymakam Murat Ekinci, Belediye Başkanı Yıldız Acar, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, iş İnsanı Bişar Çoktin, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ve protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesi kesildi.



Yorumlar
Ö
Özge1 yıl önce

Doğubayazıtta o kadar çok iş adamı var ki ama şimdiye kadar Doğubayazıt için bir çöpü bir çöp üstüne koyan kimse yoktu. Ama sayın BİŞAR bey ağaç dikimi olsun okul yapımı olsun Doğubayazıt için çok büyük yardımlarda bulunmuştur. İnşallah çocuklarımıza iyi bir parkta yapar. Allah değerli hemşerimiz den razı olsun

A
Ahmet Çelik1 yıl önce

Başta Barış ve Bışar işinsanı kardeşlerimize ve Doğubayazıt'ın bütün hayırsever iş insanı hemşehrilerimize Cenab-ı Hak'tan sağlık, âfiyet selâmet, daha üstün başarılar niyaz ederiz. Sağolsun, varolsunlar. İyi ki varsınız. Doğubeyazıt silerle gurur duyuyor. Selâm ve dua ile.

O
Orhan Alçın1 yıl önce

Allah senden razı olsun barış ve bışar çoktin ailesi hemşérilerim

Yorum Ekle