SON DAKİKA

Belediye Başkanı Acar, çocuklara kitap hediye etti

11 Kasım, 2022 19:03 Güncelleme: 11 Kasım, 2022 19:03 Belediye Başkanı Acar, çocuklara kitap hediye etti

Doğubayazıt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerince hazırlanan ve Kasım ayının 2. Haftası kutlanan "Dünya çocuk kitapları Günü" etkinliği, Belediye Başkanı Yıldız Acar ve yönetimin katılımı ile bazı okullarda gerçekleşti.

Kitap okumanın Çocukların kişisel gelişimlerine, Sosyal ve ahlaki değerlerine doğrudan etki eden bir araç olduğunu ifade eden Başkan Acar, miniklere hikâye kitapları okudu. 

Başkan Acar; "Çocuklar kitap sayesinde düşünme, kişisel beceri, yaratıcılık ve bunun gibi birçok konuda kendilerini geliştirebilirler. Çocuklarımız için kitap okumanın yaşı veya belirli sınırları olmadığı gibi, okuma alışkanlığı kazanabilmeleri için de ebeveynlerin rolü çok önemli bir noktada yer almaktadır. Yarının düşünen, fikir üreten düşündüğünü anlatabilen nesiller için, mutlaka çocuklarımıza okuma alışkanlığını aşılamamız gerekir. Bunu hepimiz biliyoruz ki okumayan nesillerin düşünme ve ileriyi görme yetenekleri körelmiş durumdadır. Bizler çocuklarımıza güzel gelecek sunabilmek için onlara küçük yaşta bu okuma alışkanlığı ile ilk adımı attırmış olacağız" 


Yorum Ekle