SON DAKİKA

Ağrı'da “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” Paneli Gerçekleştirildi

23 Kasım, 2022 13:42 Güncelleme: 23 Kasım, 2022 13:42 Ağrı'da “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” Paneli Gerçekleştirildi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” paneli yapıldı.

Recep Tayyip ERDOĞAN Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk KAYA, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Orhan BAYRAK, akademisyenler ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele panelinin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk KAYA, “Kadın insandır. Kadına yönelik şiddet ise bir insanlık suçudur. Kadına şiddet, modern dünyanın karşı karşıya olduğu en köklü sorunlardan birisidir. Üzülerek belirtmek isterim ki her gün medyada kadına yönelik bir şiddet vakasını görüyoruz. Bilgi ve iletişim çağını yaşadığımız bugünlerde Ülkemizin yetkili mercileri yasal çerçevede her türlü tedbiri almasına rağmen halen kadına yönelik şiddetin devam ediyor olması çok acı. Bu noktada kadına yönelik şiddetin engellenmesi için toplumun birer parçası oluşturan bireylerin kendine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor. Kadına şiddet sorunu sadece ülkemize has bir sorun olmamakta, modern dünyanın bir sorunudur. İnsan yaradılış gayesi olarak maddi olarak akıl ve manevi olarak ise vicdana sahip varlıklardır. Kadına yönelik şiddet konusunda ağırlıkla insanın maddi yönüne yönelik eğitim verildi. Ancak yaşadığımız çağda sorun halen devam ediyor. Bizlere düşen maddi ve manevi yönüne yönelik eğitim vermemizdir. Her vicdanın önüne bir polis koyulamaz ancak tüm vicdanlara Allah korkusunu aşılayabiliriz. Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek maksadıyla gerçekleştirilen panelin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Panel, Doç. Dr. Emine TEYFUR, Doç. Dr. Ceren AVCİL, Dr. Öğr. Üyesi Akif ÖZTÜRK ve Av. Hümeyra AYHAN’ın konuşmaları ve teşekkür belgesiyle sona erdi.

Yorum Ekle