SON DAKİKA

AĞRI'DA DEPREMZEDE ÇOCUKLAR YANINDAYIM PROJESİ İLE DEPREMİN İZLERİNİ SİLİYOR

17 Mart, 2023 04:26 Güncelleme: 17 Mart, 2023 04:26 AĞRI'DA DEPREMZEDE ÇOCUKLAR YANINDAYIM PROJESİ İLE DEPREMİN İZLERİNİ SİLİYOR

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kentte misafir edilen depremzede çocuklar için Yanındayım Projesini hayata geçirdi.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen afet sonrası Ağrı'ya afet bölgesinden gelen misafir öğrencilerin, normal yaşamlarına geri dönmesi sürecinde kendi kapasitelerini fark etmeleri ve güçlenmelerini sağlamak amacıyla "Yanındayım Projesi "kapsamında 15 Mart Çarşamba günü gün boyu etkinlikler gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinliklerde öğrenciler tiyatro, müzik dinletisi ve sinema ile eğlenme ve güzel vakit geçirmenin yanı sıra kendi yeteneklerini keşfedebilecekleri resim, kodlama, deney, seramik, ahşap, müzik, rehberlik, akıl ve zeka oyunları atölyelerindeki çalışmalara da katıldı.

ÖĞRENCİLERİMİZİN SÜREKLİ YANINDA OLACAĞIZ

Ağrı'da misafir edilen depremzede aile ve çocuklara yönelik Milli Eğitim Müdürlüğünün geçekleştirmiş olduğu çalışmalar hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, çocukların uyum süreci için her şeyi yapmaya hazır olduklarını ifade ederek: "Biz Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak depremde Ağrı'ya gelen vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya gayret gösterdik. Bu süreçte ilimize gelen depremzede öğrencilerimizi tek tek tespit ettik, nakillerini gerçekleştirdik ve öğretmen ve okulları ile buluşmalarını sağladık. Bu süreçte öğrenci ve ailelerimizin tüm ihtiyaçlarını gidermeye gayret gösterdik. Öğrencilerimizin bütün ihtiyaçları bakanlığımız tarafından karşılandı. Ayrıca öğrencilerimize ihtiyaç duydukları rehberlik amaçlı hem derslerde fayda sağlama adına hem de sosyal becerilerini kazanma adına çeşitli etkinlikler yaptık. 15 mart itibari ile 539 öğrencimizi kapsayan 8 tane atölye kurarak etkinlikler gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz burada güzel ve verimli vakit geçiriyorlar. Hem yalnız olmadıklarını hissettiler hem de bir nebze de olsa öğrencilerimizin psikolojik olarak rahatlamasını ve diğer arkadaşlarıyla vakit geçirmelerini sağlamış olduk. Bundan sonra da öğrencilerimizin sürekli yanında olacağız"dedi.

 

Yorum Ekle