SON DAKİKA

Ağrı'da ilk kez açık kalp ameliyatı (By-Pass) yapıldı

23 Mart, 2021 06:09 Güncelleme: 23 Mart, 2021 06:09 Ağrı'da  ilk kez açık kalp ameliyatı (By-Pass) yapıldı

Haber: Halkın Sesi

Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde günümüz en önemli halk sağlığı sorunların biri olan kalp rahatsızlıkları, artık Ağrı’da başarılı operasyonlarla tedavi ediliyor. 

 Ağrı’da ilk kez Koroner bypass ameliyatı yapıldı. Son model teknolojik tıbbı cihazlarla donatılan, modern tıbbın bütün imkânları kullanılarak bölge halkına nitelikli ve kaliteli sağlık hizmeti sunmayı amaçlayan  Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Anjiyo ünitesinin kurulumu ile Kalp ve Damar Cerrahisi tarafından ilk kez koroner bay pas ameliyatı başarı ile gerçekleştirildi.

Ağrı'da başarılı bir operasyon geçiren ve ameliyatının  çok iyi geçtiğini  belirten hasta “daha önce Erzurum'a gidiyorduk artık memleketimizde,  Burada olmaktan çok mutluyum.  Doktorlara teşekkür ediyorum. Ameliyatımda başarılı geçti ifadelerini “kullandı. 

Hasta yakınları ise,  “memleketimizde bu tür ameliyatların olduğundan haberimiz yoktu.  Mutluyuz kendi ilimizde doktorlarımız sağ olsun ameliyatı iyi yaptılar. Allah razı olsun. Kalp ameliyatından önceki durumuna göre çok iyi “dediler.

Hastane yetkilileri, her türlü açık kalp ve damar ameliyatının başarılı bir şekilde yapıldığını söyledi. Yetkililer,  “ bay pas ameliyatları yaparak, daha önce hemşehrilerimiz Erzurum'a, Ankara'ya gidiyorlardı ama bu hastaların artık başka bir yerlere gitmelerine gerek yok. Her türlü açık kalp ve damar ameliyatlarını Hastanemizde yapabiliyoruz diye” konuştular.

Yorum Ekle