SON DAKİKA

Ağrı İ.Ç. Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. KARABULUT, “Türk Mutfağı Haftası” Açılış Programına Katıldı

24 Mayıs, 2023 08:42 Güncelleme: 24 Mayıs, 2023 08:42 Ağrı İ.Ç. Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. KARABULUT, “Türk Mutfağı Haftası” Açılış Programına Katıldı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Ağrı Valiliği koordinesinde 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri kapsamında Ağrı Millet Bahçesi’nde düzenlenen açılış programına katıldı.

Programda Prof. Dr. KARABULUT’un yanı sıra, Ağrı Vali Vekili Bülent ŞİMŞEK, Ağrı Belediye Başkanı Metin KARADOĞAN ile il protokolü ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Halk oyunları ile minik öğrencilerden oluşan Mehteran takımı gösterisinin ardından Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT ve il protokolü, vatandaşlarla birlikte Ağrı’nın yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerinin sunulduğu stantları gezdi.

Prof. Dr. KARABULUT, Üniversitenin Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından Omaçlı Helva ikramının yapıldığı ve çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından açılan yöresel ürünlerin yer aldığı stantları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı.

Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Ağrı’nın zengin bir mutfak kültürüne sahip olduğunu belirterek, “Sahip olduğumuz mutfak kültürünü sadece yerelde değil, Türkiye’de ve dünyada da duyurmamız gerekiyor. Türk Mutfağı Hatası kapsamında düzenlenen etkinlikler ile sahip olduğumuz yöresel ürünlerimizin ve kültürel değerlerimizin daha da yaygınlaşacağına inanıyorum” dedi.

Üniversitenin Ağrı’nın kültürel değerlerinin yansıtılması noktasında çok önemli bir misyonu üstlendiğine de dikkat çeken Prof. Dr. KARABULUT, Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Aşçılık Programı ve Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde gerçekleştirdiğimiz faaliyetler ile Ağrı’nın mutfak kültürünü farklı platformlarda duyurmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Yöresel ve coğrafi ürünlerin hazırlanmasında emeği geçen personelleri tebrik eden Prof. Dr. KARABULUT, “Türk Mutfağı Haftası” etkinliklerinin hayırlı olması temennisinde bulundu...

Yorum Ekle