SON DAKİKA

İstanbul, Maltepe Sahil Etkinlik Alanında “Ağrı Tanıtım Günleri” etkinliği düzenlendi

20 Kasım, 2022 08:16 Güncelleme: 20 Kasım, 2022 08:16   İstanbul, Maltepe Sahil Etkinlik Alanında “Ağrı Tanıtım Günleri” etkinliği düzenlendi

İstanbul’da Maltepe Sahil Etkinlik Alanında 17 – 20 Kasım tarihleri arasında “Ağrı Tanıtım Günleri” etkinliği düzenlendi.

        AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem ÇELEBİ, Vali Dr. Osman VAROL, Ağrı Belediye Başkanı Savcı SAYAN, Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları ve İl Protokol Üyeleri ile birlikte İstanbul'da gerçekleştirilen  "Memleket Günleri" kapsamında düzenlenen “Ağrı Tanıtım Günleri” etkinliğine katıldılar.

        “Ağrı Tanıtım Günleri” etkinliğinin 19 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilen resmi açılış programında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın akabinde Vali Dr. Osman VAROL konuşma yaptı. Vali Varol konuşmasında; Ağrı’nın Anadolu’nun giriş kapısı olduğunu, Anadolu coğrafyasının anahtarı olduğunu vurguladı.

        Vali Varol, “Ağrılı hemşehrilerimiz gittikleri her yerde uyumluluklarıyla, tabiri yerindeyse başlarını önlerine eğip işlerine güçlerine bakan, inancına bağlı, geleneklerine bağlı, ailelerine bağlı, vatanlarına bağlı, bulundukları her yerde cemiyet hayatında önde olan, uyumlu bir şekilde diğer bölgelerden gelen insanlarla hayatlarını sürdüren ve bu özellikleri nedeniyle de çok kısa sürede gittikleri her yerde başarılı olan insanlardır.” diyerek hemşehrilerimizin her şartta başarı timsali olduğunu ifade etti. Vali Varol, "Bugün burada hem farklı şehirlerde yaşayan Ağrılı hemşehrilerimize ilimizi hatırlatacağız hem de İstanbul'daki diğer vatandaşlarımıza ilimizi tanıtacağız." diyerek etkinliğin hayırlara vesile olmasını diledi. 

        Vali Dr. Osman Varol, Ağrı Doğubayazıt İncesu Derneği, Eyüpsultan Ağrılılar Derneği ve Ağrı-Der Ümraniye Derneği, Ağrı ilçelerine ait stantları ve Ağrı'yı temsilen kamu kurumlarca açılan stantları ziyaret ederek hemşehrilerle yakından ilgilendi ve ürünler hakkında bilgi aldı.

“Ağrı Tanıtım Günleri” kapsamında vatandaşlar, gerçekleştirilen etkinlikle ilin tarihi, turistik ve birçok yöresel ürününü tanıtma fırsatı buldu. Ağrılı vatandaşların yanı sıra İstanbul’dan ve civar şehirlerden gelen vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiği “Ağrı Tanıtım Günleri” 20 Kasım 2022 Pazar günü son buldu.


Yorum Ekle