SON DAKİKA

Virüs açısından en riskli iller

22 Mart, 2020 15:04 Güncelleme: 22 Mart, 2020 15:04 Virüs açısından en riskli iller

Virüs açısından en riskli iller

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Doğanay, korona virüsü salgını açısınan en riskli illerin İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Van olduğunu söyledi. Doğanay, önümüzdeki sürece ilişkinse iyimser konuştu: Vaka sayısı nisan ayında havalar açılınca, insanlar alışveriş merkezlerinden çıkınca, evler daha çok havalandırılınca, güneşin görülmesiyle etrafın kurumasıyla azalma gösterecektir. Haziran ayına doğru normal hayata geçilir...

  •  Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı resmi açıklamaya göre Türkiye’de test yapılan kişilerden 947’sinde korona virüsüne rastlandı. Rakam artık her gün ikiye katlanırken, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Doğanay, önümüzdeki sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Doğanay’a göre salgın açısından en riskli iller;  İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Van…

‘İKİ HAFTA ÇOK ÖNEMLİ’

Tarafsız Haber Ajansından Mehtap Gökdemir’e konuşan Doğanay, “Bu virüs grip gibi yayılıyor. Solunum yollarıyla bulaşıyor. Hapşırırken, öksürürken el yıkamak önemli. Bizim şansımız şu; mart ayının sonuna geliyoruz, şu iki haftalık dönem çok önemli. Kapalı alanlarda bulaşıyor. Havalar ısındıktan sonra insanların kapalı ortamda bulunma oranı ne kadar düşerse enfeksiyon oranı azalacaktır. Vaka sayısı nisan ayında havalar açılınca, insanlar alışveriş merkezlerinden çıkınca, evler daha çok havalandırılınca, güneşin görülmesiyle etrafın kurumasıyla azalma gösterecektir” dedi.

“Haziran ayına doğru ‘hemen hemen’ hayatın ‘normal’ akışına yakınlaşacağını öngördüğünü belirten Doğanay “‘Acaba bu Koronavirüs da aynen grip gibi az sayıda enfeksiyonla devam edecek mi?’ diye bir düşüncemiz de var. Kanaatimce kasım ayından itibaren havalar soğudukça yine Covid-19 devam edecektir, ama vaka sayısı oldukça azalacaktır” öngörüsünde bulundu.





Yorum Ekle