SON DAKİKA

Vali Varol'dan 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

Vali Varol'dan 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı 20 Ekim, 2020 01:55 Güncelleme: 20 Ekim, 2020 01:55 Vali Varol'dan 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

Vali Dr. Osman Varol 19 Ekim Muhtarlar Günü  dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Muhtarlık müessesesi mahalle ve köylerimizde devletimizin temsilcisi, milletimizin üzüntüsünde, sevincinde en yakın paydaşı ve en önemlisi demokrasimizin temel taşıdır.

Muhtarlar aziz milletimizin birinci derecede temsilcisi, demokrasinin ilk ve en önemli basamağı, halkın doğrudan seçtiği yegane kişilerdir.

Dеmоkrаsi zincirinin ilk hаlkаsını оluşturаn muhtаrlık tеşkilаtı, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.

Devlet millet bütünleşmesinin tescillendiği bir demokrasi bayramı olan bu önemli gün vesilesi ile vatandaşlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturabilmek adına çalışan, önemli bir görevi üstlenen, demokrasimizin temel taşı, milletimizin güzide temsilcisi ve hizmetkarı muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor,  selam ve sevgilerimi sunuyorum.

 Dr. Osman Varol

Ağrı Valisi



Yorum Ekle