SON DAKİKA

VALİ VAROL, TARIM PARK’TA ZİYARETLERDE BULUNDU

20 Haziran, 2022 16:24 Güncelleme: 20 Haziran, 2022 16:24 VALİ VAROL, TARIM PARK’TA ZİYARETLERDE BULUNDU

Ağrı Valiliği öncülüğünde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2017 yılında hayata geçirilen ve İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen %80 hibeli “Meyvecilik Kültürünün İl Genelinde Yaygınlaştırılması” projesi kapsamında kurulan 300 adet meyve bahçesinden biri olan Merkez Aşkale Köyünde bulunan meyve bahçesini Vali Dr. Osman VAROL, İl Müdürü Kenan ENGİN ve beraberinde bulunan heyet ziyaret etti.  Aşkale Köyünde üretim yapan Alper DEMİR’den 600 adet elma ve armut ağacından oluşan meyve bahçesi hakkında detaylı bilgi aldılar. 

Ziyaretini, Harun BULUT’un tarım arazisinde sürdüren Vali VAROL, 2022 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından finanse edilen %75 hibe ile 100 çiftçiye kuru fasulye yetiştiriciliği desteğinin sağlandığı “Kuru Fasulye Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması” projesi kapsamında alınan destekle yürütülen üretim süreci hakkında çiftçiden bilgi alarak üreticiye hayırlı ve bereketli hasatlar diledi.

Atıl durumda olan arazilerin değerlendirilmesi ve besin değeri yüksek yem bitkilerinin yaygınlaştırılması sağlanarak et ve süt ürünlerinin veriminin arttırılması amacıyla 2021 yılında Ağrı Valiliğince hayata geçirilen %75 hibeli “Korunga Ekiliş Alanlarında Artış ve Mera Alanlarının Islahının Sağlanması” projesi kapsamında sunulan destekten yararlanan ve korunga yetiştiren 500 çiftçiden biri olan Hakan ALAGÖZ’ün tarım arazisinde incelemelerine devam eden Vali VAROL, üretici ile bir süre sohbet ederek proteince zengin ve yem kalitesi iyi olan korunga bitkisinin çiçeklerinin ve arılar için çok iyi bir bal özü ve polen kaynağı olduğunu belirtti.

Vali VAROL, “Silajlık Mısır Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması” projesi kapsamında destek alan Erkan ÇETİN’i ziyaret etti. Ağrı Valiliğince hayata geçirilen ve İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen proje ile 2021 yılında %90 hibe ile 226 çiftçiye, 2022 yılında %80 hibe ile 250 çiftçiye silajlık mısır yetiştiriciliği desteği sağlandığını belirten Vali Varol, bereketli toprakları ile Ağrı’nın tarım potansiyelinin çok yüksek olduğunu ifade etti.

Ağrı Valisi Dr. Osman VAROL, Ağrı Valiliğince "Tarım Potansiyelini Keşfet Ağrı" sloganıyla hayata geçirilen proje sonucunda kurulan Tarım Park ve Çiftçi Eğitim Merkezine ziyarette bulundu.

Vali VAROL; çiftçilerin ihtiyaç duyduğu 150 adet makine ve ekipmanı bünyesinde barındıran Tarım Parkı, çiftçilere yetiştiricilikte gerekli olan bilgileri düzenlenen eğitimlerle sağlayan Çiftçi Eğitim Merkezini, edinilen bilgilerin uygulanmasına olanak tanınacak demonstrasyon alanlarını ve kurulan seraları inceledi.

Çiftçi Eğitim Merkezinde bin metrekarelik alana kurulan ve patlıcan, biber, salatalık ve domates fidelerinin yetiştirildiği 4 adet sera ile arpa, buğday, yulaf, mısır ayçiçeği, italyan çimi, yem bezelyesi ve kuru fasulyenin ekildiğini demonstrasyon alanlarını ziyaret eden Vali VAROL, üreticilerin farklı ürünlerin üretim süreçlerini teknik personelin rehberliğinde deneyimlemesine imkan tanıyan proje ile çiftçilerin doğru tohum kullanımına yönlendirilmesi sonucunda bitkisel üretimde kalitenin arttırılacağını belirtti.

Yorum Ekle