SON DAKİKA

Vali Varol, Ağrı'daki Bazı kurumlarda İncelemelerde Bulundu

06 Kasım, 2020 15:19 Güncelleme: 06 Kasım, 2020 15:19 Vali Varol, Ağrı'daki Bazı kurumlarda İncelemelerde Bulundu

Vali Dr. Osman Varol, Kültür ve Kongre Merkezinde incelemelerde bulundu.

Vali Varol, Akademik Başarıda Potansiyelini Keşfet Ağrı projesi kapsamında, Kültür ve Kongre Merkezinde yapılması planlanan etüt merkezini yerinde inceledi. 20 derslikten oluşması planlanan merkezin projesine ilişkin İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin’den bilgi alan Vali Varol, 8. ve 12. sınıf öğrencilerine akademik destek sağlayacak, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunacak merkezin, eğitimde kaliteyi arttıracağını belirtti.

 Kültür ve Kongre Merkezinde bulunan İl Halk Kütüphanesini de ziyaret eden Vali Dr. Osman Varol; yaş, ırk, din, dil farkı gözetmeksizin her kesimden kullanıcıya, her türlü kütüphane materyalini çeşitli iletişim yolları ile ücretsiz hizmete sunarak onlara ömür boyu eğitim ve boş zaman değerlendirme imkanı veren kütüphanede YKS ve KPSS’ye hazırlanan gençlerle bir araya gelerek çalışmalarında başarılar diledi. 

 İncelemelerini Çocuk Kütüphanesinde sürdüren Vali Varol; satranç oynayan, ders çalışan ve EBA’dan canlı derse katılan çocuklarla bir süre sohbet ederek, bilginin; toplumumuzun ekonomik, sosyal, kültürel ve teknik kalkınması noktasında en önemli kaynak olduğunu belirtti.

 Ardından, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Koruma Şube Müdürlüğü, Eğitim Şube Müdürlüğü, Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğü ve Özel Güvenlik Şube Müdürlüğünde incelemelerde bulunan Vali Varol, yürütülen çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

incelemelerine, KOBİ ve girişimcilerin yenilikçi, teknolojik ve rekabetçi bir yapıya ulaşmalarını sağlayarak ekonomik ve sosyal kalkınmadaki paylarını arttırmak amacıyla etkin destek ve hizmet veren KOSGEB’de devam etti.

 Son olarak, bağımlılıkla mücadelede ulusal ve uluslararası düzeyde öncü rol oynayan Yeşilay’ın bürosunda incelemelerde bulunan Vali Varol, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak amacıyla milli ve ahlaki değerleri gözeterek ve bilimsel metotlar kullanarak tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji vb. bağımlılıklarla mücadeleye yönelik ilimizde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. 


Yorum Ekle