SON DAKİKA

Tutak'ta Kurulan Kesimhane Hizmete Açıldı

Tutak'ta Kurulan Kesimhane Hizmete Açıldı 24 Ocak, 2018 12:54 Güncelleme: 24 Ocak, 2018 12:54 Tutak'ta Kurulan Kesimhane Hizmete Açıldı

Ağrı'nın Tutak İlçesinde 8 adet büyükbaş ve 28 adet küçükbaş kapasiteli kesimhane tesisi yapılan incelemeler sonucunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenen şartlar yerine getirildiği için ruhsatlandırıldı.

Ruhsat verme töreni Tutak Kaymakamı Erkan İsa ERAT, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan ENGİN, İl Müdür Yardımcısı, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürünün katılımı ile gerçekleşti.

Törende konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan ENGİN; 8 adet büyükbaş ve 28 adet küçükbaş hayvan kesimi kapasitesine sahip olan tesisin ilimiz hayvancılığı adına çok önemli bir tesis olduğu belirten ENGİN; "Tesisimiz açılarak ilçemizdeki önemli bir eksiklik giderilmiştir. İlimize ve bölgemize hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Tutak Kaymakamlığı tarafından hazırlanan hayvancılık alt yapısını geliştirme projeleri kapsamında Kesimhane tesisine Doğu Anadolu Projesi (DAP) Erzurum Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından %90 oranında hibe aktarılmıştır.

 

Yorum Ekle