SON DAKİKA

TEİS Veritabanı Öğrenci ve Akademisyenlerimizin Erişimine Açılıyor

Ahmet Yesevi Üniversitesinin organizasyonu, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle yürütülen Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü (TEİS) veritabanı projesi tamamlandı. 19 Eylül, 2020 05:28 Güncelleme: 19 Eylül, 2020 05:28 TEİS Veritabanı Öğrenci ve Akademisyenlerimizin Erişimine Açılıyor

TEİS Veritabanı Öğrenci ve Akademisyenlerimizin Erişimine Açılıyor

Ahmet Yesevi Üniversitesinin organizasyonu, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle yürütülen Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü (TEİS) veritabanı projesi tamamlandı.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya bir davet mektubu yazan Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Muhittin Şimşek, TEİS veritabanının hizmete sunulduğunu bildirdi. 1500 akademisyenin katkısıyla, 15 binden fazla maddeyle hizmete açılan TEİS veritabanı için İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesinde bir tanıtım toplantısı gerçekleştirilecek.

Rektör Alma: Büyük memnuniyet duydum

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Prof. Dr. İbrahim Kalın’ın da katılacağı tanıtım toplantısı için davet alan Rektör Alma; bu önemli projenin tamamlanmasından ve Üniversitemiz akademisyenleri ile öğrencileri dahil olmak üzere tüm akademik dünyanın erişimine açılmasından büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Rektör Alma, bu önemli projenin tanıtım toplantısına Prof. Dr. Muhittin Şimşek tarafından davet edilmekten de onur duyduğunu belirtti.

Öğrenci ve öğretim üyelerimizin ücretsiz erişimine açılacak

Iğdır Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı İbrahim Kabalak ise, TEİS veritabanının kısa süre içerisinde Kütüphane web sayfasındaki veritabanları listesine eklenerek öğrenci ve öğretim elemanlarımızın ücretsiz erişimine açılacağını ifade etti. Başkan Kabalak, TEİS veritabanının Üniversitemize kazandırılmasındaki katkılarından dolayı Rektör Alma’ya da teşekkür etti.

Yorum Ekle