SON DAKİKA

REGAİB KANDİLİ İHYA EDİLDİ

19 Şubat, 2021 13:02 Güncelleme: 19 Şubat, 2021 13:02 REGAİB KANDİLİ İHYA EDİLDİ

Üç ayların ilk kandili olan Regaip Kandili, Ağrı Müftülüğü tarafından Merkez Camii'nde gerçekleştirilen program ile ihya edildi. 

İl Müftülüğünce koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen kandil programı Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra okunan mevlit ve ilahiler ile devam eden programda Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu vaaz verdi.

İnsanoğlunun hata yapabileceğini hatırlatarak her daim tövbe ve istiğfar içerisinde olunması gerektiğine dikkat çeken Müftü Topçu; “İnsan iyi ve kötü, doğru ve yanlış olan şeyleri yapabilecek irade ile yaratılmıştır. Günahsız olarak doğan insan, nefsine uyarak günaha bulaşabilir. Bu sebeple yüce Allah Kur’an’ı Keriminde, “Ey müminler! Hepiniz Allah’a tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz” buyurarak, zaman ve mekan gözetmeksizin tövbe kapısını bizlere açık tutmaktadır. Tövbe, günah işleyen insanın kurtuluş için Allah'a sığınmasıdır. Tövbe kapısına muhtaç olmayan hiçbir insan yoktur.

Her konuda en güzel örneğimiz olan Peygamber efendimiz günahtan korunuyor olmasına rağmen, "Ey insanlar! Allah'a tövbe edip O'ndan af dileyiniz. Zira ben O'na günde yüz defa tövbe ediyorum." hadisiyle bizleri tövbe ve istiğfar etmeye davet ediyor, Allah’ın rızasına ve muhabbetine götürecek yolu gösteriyor ve 

her zamanki gibi ümmetine örnek oluyor.

Arınma ve muhasebe mevsimi olan üç aylara kavuştuk. Üç ayların ilk kandili olan regaib kandilini bu gece ihya ediyoruz. Bu gece geçmişin muhasebesini yaparak hata ve günahlarımızı gözden geçirerek, tevbe ve istiğfar etme zamanıdır. Bu gece Kur’an-ı Kerim ile meşgul olarak, kendimize, ailemize, memleketimize ve İslam alemine dua etme zamanıdır.” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle