SON DAKİKA

MÜFTÜ TOPÇU: ALLAH'A KARŞI VEFAKAR OLMALIYIZ

06 Ekim, 2021 18:59 Güncelleme: 06 Ekim, 2021 18:59 MÜFTÜ TOPÇU: ALLAH'A KARŞI VEFAKAR OLMALIYIZ

Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, “2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle Eleşkirt ve Diyadin ilçe müftülüklerince düzenlenen “vefa” programlarında vatandaşlarla bir araya geldi.

Pandemi tedbirleri eşliğinde Eleşkirt İbrahim Halil Kaya Camii ve Diyadin Merkez Camii’nde farklı günlerde cemaatle bir araya gelen Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu din görevlilerinin haftasını kutlayarak vefa başlıklı konuşma gerçekleştirdi.

Müftü Topçu, Allah’a, Peygambere, anne babaya, insanlara, camiye, din görevlilerine, çevreye ve tüm varlığa vefakar olunması gerektiğini ifade ederek şöyle vaaz etti; "Vefa, yaşanmışlıklara saygı duymak ve iyilikleri hatırlamak, kadir kıymet bilmek demektir. İnsan olabilmek için gereken en yüce erdemlerden biri de vefalı olmaktır. Vefa denilince tabi ki her şeyden önce insan kendisine bu bedeni veren, zekayı veren, konuşma kabiliyeti veren, el, ayak, göz, kulak her uzvu kendisine bahşeden ve kendisini yoktan var eden Allah’a karşı vefakâr olmalıyız. Allah’ın kadir kıymetini bilip, onun emir ve yasakları doğrultusunda yaşamaya gayret etmeliyiz. Ardından efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa'ya (s.a.v) olan vefayı hiç unutmamak gerekir.  Ona karşı vefakarlık da onun hayatını hayatımıza uygulamaya çalışmak, gayret etmektir."

Salgından dolayı camilerin cemaatsiz kaldığını belirten Topçu, "Son zamanlarda salgın nedeni ile de camilerimiz cemaatsiz kaldı. Tabi ki haftanın önemi açısından da camilerimizin cemaatsiz bırakılmaması, camilerimize karşı vefa örneği olacaktır." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle