SON DAKİKA

Kars’ta Bisiklet Kulübü sportif faaliyetlerine başladı

08 Temmuz, 2020 02:57 Güncelleme: 08 Temmuz, 2020 02:57 Kars’ta Bisiklet Kulübü sportif faaliyetlerine başladı

Kars’ta Bisiklet Kulübü sportif faaliyetlerine başladı

Kars’ta bir grup sporseverin geçtiğimiz hafta kurduğu bisiklet kulübü, ilk faaliyetini hafta sonu gerçekleştirdi.


Bisiklet kulübü üyesi sporseverler, Kars Kalesi arkasındaki Dereiçi Mevkinde oluşturdukları parkurda bisiklet kullanarak güzel bir hafta sonu etkinliği yaptı.

Pazar günü İstihkâm Çay Bahçesi önünde bir araya gelen bisikletçiler, Dereiçi Bölgesini Kars Çayı boyunca kat ederek Kars Barajına kadar pedal çevirdi. Kulübe özel forma da yaptıran bisikletçiler, bisiklet sporunun gerektirdiği standartlara göre hareket ederek bu sporu olabildiğince profesyonel olarak yapmaya çalışıyor. Belirlenen rotayı sağlıklı bir şekilde tamamlayan sporseverler, yemyeşil doğada birlikte paylaştıkları öğlen yemeği ile de birlikteliği yaşadı. Rota boyunca çektikleri fotoğrafları da sosyal medya hesaplarından paylaşan sporcular, aynı zamanda Kars’ın doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin de daha fazla tanınmasına katkıda bulundular. Paylaşılan fotoğrafların ise binlerce sosyal medya hesabı aracılığıyla ülke geneline yayıldığı gözlendi.

Öte yandan Batuhan Caner Kayhan ve Alpay Korkmaz öncülüğünde 15 gün önce kurulun Kars Bisiklet Kulübü ile il genelinde bisiklet farkındalığının oluşturulması hedefleniyor. Ayrıca şehirde yaşayan insanların spor yapmaları ve boş zamanlarında bisiklet alışkanlığı kazanmaları hedefler arasında bulunuyor. Bisiklet severler, gerçekleştirdikleri ilk faaliyetin ardından Dereiçi mevkisinin bisiklet yolu olarak düzeltilerek ışıklandırılmasını isteyerek, bisiklet sporunun turizme katkı sunacağı gibi gençlerin de spor yaparak kötü alışkanlıklardan uzak durması için de çok önemli bir aktivite olacağını dile getirdiler.

kars’-bisiklet-kulubu-sportif-faaliyetlerine-basladi-(18).jpgkars’-bisiklet-kulubu-sportif-faaliyetlerine-basladi-(17).jpgkars’-bisiklet-kulubu-sportif-faaliyetlerine-basladi-(12).jpgkars’-bisiklet-kulubu-sportif-faaliyetlerine-basladi-(9).jpgkars’-bisiklet-kulubu-sportif-faaliyetlerine-basladi-(15).jpgkars’-bisiklet-kulubu-sportif-faaliyetlerine-basladi-(2).jpgkars’-bisiklet-kulubu-sportif-faaliyetlerine-basladi-(8).jpgkars’-bisiklet-kulubu-sportif-faaliyetlerine-basladi-(1).jpgkars’-bisiklet-kulubu-sportif-faaliyetlerine-basladi-(4).jpgkars’-bisiklet-kulubu-sportif-faaliyetlerine-basladi-(5).jpgkars’-bisiklet-kulubu-sportif-faaliyetlerine-basladi-(6).jpg


Yorum Ekle