SON DAKİKA

Iğdır Üniversitesi, Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği Fuarı’nda Yerini Aldı

21 Eylül, 2022 12:22 Güncelleme: 21 Eylül, 2022 12:22 Iğdır Üniversitesi, Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği Fuarı’nda Yerini Aldı

Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği (EAIE) tarafından her yıl Avrupa'nın farklı bir kentinde düzenlenen, dünyanın en büyük ikinci uluslararası yükseköğretim zirvesi “EAIE Konferans ve Fuarı”nın 32'ncisi İspanya'nın Barselona şehrinde gerçekleştirildi.

Dünyanın dört bir yanından gelen 6 binden fazla katılımcıya ev sahipliği yapan fuarda, yükseköğretimde uluslararasılaşma hakkında fikir ve deneyimler paylaşıldı.

Fuarda ayrıca uluslararası eğitimle ilgili kampüs turları, seminerler, konferanslar, çalıştaylar, oturumlar ve bir dizi özel etkinlikler de düzenlendi.

Iğdır Üniversitesini temsilen fuara katılan Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Seda Türk, burada gerek Erasmus gerekse diğer uluslararası iş birlikleri konusunda ortaklıklar geliştirmek amacıyla birçok farklı üniversite temsilcisiyle çeşitli görüşmeler yaptı.

Görüşmeler sonucunda Kral Mongkut'un Ladkrabang Teknoloji Enstitüsü (Tayvan), Vilniaus Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (Litvanya), Barselona Turizm Okulu (İspanya), Güneydoğu Finlandiya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (Finlandiya), Estonya Yaşam Bilimleri Üniversitesi (Estonya), Sultan Agung İslam Üniversitesi (Endonezya), Daffodil Uluslararası Üniversitesi (Bangadeş), Kiel Universitesi (Almanya), Palacky Üniversitesi (Çekya) ile iş birliği konusunda çalışmalara başlandı.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği (EAIE) tarafından her yıl düzenlenen “Uluslararası Yükseköğretim Fuarı”na katılıma çok önem veriyoruz. Uluslararasılaşmanın en önemli unsurlarından biri yeni alanlarda sürdürülebilir ilişkiler ağı oluşturmaktır. Amacımız burada Avrupa ile iletişimi sağlamak ve eğitim tecrübelerimizi paylaşarak geliştirmektir.” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle