SON DAKİKA

ESKİ İL MECLİS ÜYESİ ABDULLAH İLHAN’DAN SAYIN FATMA BETÜL KAYA’YA MEKTUP

28 Aralık, 2019 16:15 Güncelleme: 28 Aralık, 2019 16:15 ESKİ İL MECLİS ÜYESİ ABDULLAH İLHAN’DAN SAYIN FATMA BETÜL KAYA’YA MEKTUP

ESKİ İL MECLİS ÜYESİ ABDULLAH İLHAN’DAN SAYIN FATMA BETÜL KAYA’YA MEKTUP

GELECEĞİN İSTANBUL BELEDİYE BAŞKANI OLMA KAZANMA GİBİ ŞANSINIZ VAR

Doğubayazıt hata ilimi Ağrı’nın gelmiş ve geçmiş en çok hizmetleriyle ile tanınan,sevilen iş çevresinde büyük itibarlı olan Abdullah İlhan’da akrabası olan Fatma Hanıma dostane tavsiye ve uyarılar.


Ben Abdullah İlhan,SayınBakanım nüfusu üzerinde pirim alacak kadar zayıf günleri geride bıraktım.Hayatı sürünerek,koşarak,yıkılarak tek başıma ayaklarımın üzerinde durmayı çoktan öğrendim.HZ.Ali’nin bir sözü var;”Minnet altına girmeyin özgürlüğünüz olsun.


Sayın Bakan size İstanbul seçimlerini hatırlatırım.Kürt seçmenlerin etkisi buralarda Ak Parti’ye destek amacıyla parti temsilcilerin üst ve alt kadamelerin İstanbulu mekan ettikleri harıl harıl çalışmaları için Ak Partinin temel politikası olmuştu.


Size tavsiyem gençsin,parti içi sevinmen önemli görevlerde olmam hem sizin,hem bizim için manevi gurur.Sizin avantajınız seçmen üzerinde karşılığı olabilmesi için dayızadelerin  ve kayınpeder tarafına ola bildiğince  yakınlık göstermelisiniz.İstanbul Belediye Başkanı olabilirsiniz.Ben sosyal medya aracıyla dostane ön görünümü yazdım.Bu sizin için fırsat aynı zamanda...


Sayın Vekil Ekrem Çelebi başlattığı 2020 İshakpaşa Saray yılı olsun projesi sizin için fırsat.Daha önce ilimiz Ağrı Ve Doğubayazıt için acil ihtiyaca muhtaç hizmetleri çöz ve kürsiye çıkarken yaptığın işleri haykır!


ÖNERİM:

1-Eski Bakan Cevdet Yılmaz İran ile Türkiye arasında Gümrük Serbest Sanayi Bölgesi anlaşması var. İran kendi sınırları içinde  bu anlaşmayı hayata geçirdi. İlçemiz hala bekleme durumundadır.Bunun için çözüm yolu bulunabilinir

2-Murat barajı projesi ile Doğubayazıt ve suluçam ovasında 49 bin hektar arazi ile Diyadin ve taşlıçay’da 15 bin hektar arazi sulanacaktır.Bu projenin yaşama geçirilmesi ziraat yeniden canlanacak buna paralel hayvancılıkta canlanacaktır.Ancak bu proje rafa kaldırılmış;raftan inmesi gerekir.

Bu proje gerçekleşinceye kadar “Zor OsmanPaşa arkı” projesi gerçekleştirilmelidir.

3-Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksek okunun bünyesinde bulun”İNSANİ ve SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ “ bir türlü yaşama geçirilmedi.Bu nedenle doğubayazıt’ın eğitim alanına ve ekonomisine büyük katkıları beklenen yüksek okul atıl durumda...

4-15 Temmuz hain darbe girişiminde ilçemizde bulunan 1.Mkz.Piyade tugayın da bir kalkışma  gerçekleşti. Başbakanımızın yaptığı açıklamada Askeri üstlerin hangisinde kalkışma yaşandıysa bu askeri yerlerin kamu ihtiyacı olan  yerlere dönüştürülmesi ilgili açıklamalar vardır.Konuyla ilgili gerekenin yapılması lazım.(Yurt,okul,Sağlık Ocakları vs.bir kısmının üniversiteye tahsis edilmesi gibi ilçemize estetik kazandıracaktır.)

5-Başbakan Binalı yıldırım Başbakanlığı döneminde Ağrı’yı ziyaretinde yaptığı açıklamada,Ağrı Erzurum arasının demir yolu ulaşımının yapılması ile ilgili açıklamaları vardır.Bu konu hakkında halkımızın beklentisi bulunmaktadır.

6-Eski Hastane,PTT,Sağlık Ocağı ve Emniyet Müdürlüğünün yeri Recep Tayyip Erdoğan adıyla bir aile parkına çavrilebilinir. 

7- Uluyol mahallesinde eski 2 nolu Polis karakolu enkazı mahalenin lise sevyesinde okula çevrilebilinir.Yada bu mahallenin çocuk parkı ihtiyacını karşılar.

8-İhracatçılar Doğubayazıt Vergi Dairesinde “iade edişlerde” çok zorlukla karşılaşıyor.Dairede halen personel sıkıntısı var.

9-Türkiye genelinde ihracata giden ürünlerin bozulmaması ve zaman kaybı,ülke ekonomisine katkı sunuyor diye Gümrüklerde Cumartesi mesaisi yapıyorlar.Gürbulak gümrük’ü bu uygulamayı neden yapmıyor.Bu lüksü bahs ettiğimiz gibi ihracatçı üzerinde üzerinde ülkeye zarar veriyor.

10- Gümrük içi saha yaya girişimi hizmet amaçlı aracı adeta enkaz.Bunun düzenle işleyiş hale getirilmesi gerekir.

11-İlimiz 4 ülkeye komşu Azarbaycan,İran,Gürcüstan ve Ermenistan sanayileşmeye ideal bir yerleşik.

12- Doğubayazıt’ınakbulak(ganisip) köy yolunun asfatlanması.

Sayın Bakan yukarıda vurguladığımı hususlar dostane öneri ve uyarıdır.



Saygılarımla.

Abdullah İlhan


Yorum Ekle