SON DAKİKA

Doğubayazıt'ta Zincir Marketler Küçük Esnafları Bitirme Noktasına Getirdi...

05 Kasım, 2021 15:55 Güncelleme: 05 Kasım, 2021 15:55 Doğubayazıt'ta Zincir Marketler Küçük Esnafları Bitirme Noktasına Getirdi...

Son zamanlarda her cadde ve sokak başında bir biri ardına açılan market zincirleri, bakkal ve küçük esnafı kapatma noktasına getirdi.

Örümcek ağı gibi her yeri saran market zincirleri, evinizin anahtarını bıraktığınız, çocuğunuzu emanet ettiğiniz, paranız yetişmediğinde borç para aldığınız, cenazenizde, hastalandığınızda yanınızda olan, kısacası beraber ağlayıp, beraber güldüğünüz mahalle bakkalınıza, beyaz eşya satan yerel esnafınıza, kunduracı, tuhafiyeci, züccaciyeci, kırtasiyeciye ve pastacıya kadar birçok küçük esnafa zarar veriyor.

Gelişmiş ülkelerde küçük ve orta ölçekli işletmelerin korunduğu, desteklendiği ve gelişmesinin sağlandığı bilinen bir gerçektir. Büyük market zincirlerinin bakkallara ve küçük esnafa karşı ezici rekabetlerini önlemek bakımından fevkalade önlemler alındığı da bilinmektedir.

Ülkemizde de bakkallarımızı ve küçük esnafımızı koruma adına, bu zincir marketlere sınırlandırma getirilmesini, ruhsat verilirken küçük esnafa zarar vermeyecek şekilde ayarlama yapılmalıdır...

Yorum Ekle