SON DAKİKA

Doğubayazıt'ta Kangal Çiftliği Kurdu

28 Mart, 2021 07:01 Güncelleme: 28 Mart, 2021 07:01 Doğubayazıt'ta Kangal Çiftliği Kurdu

Doğubayazıt Tanıktepe Köyündeki çiftlikte, güçlü gövdesiyle "Anadolu Aslanı" olarak bilinen, iri cüssesiyle "Bozkırın Kralı" olarak ta nitelendirilen Kangal, Anadolu çoban ve bekçi köpeği cinsi özenle yetiştiriliyor.


  Anadolu ırkı Kangal, heybetli çoban köpekleri, Türkiye ve dünyada yabani hayvanlara karşı sürüyü korumadaki yetenekleriyle öne çıkıyor.
  Tanıktepe Köyünde kurmuş olduğu çiftlikte açıklamalarda bulunan çiftlik sahibi Mehmet Demirtaş, Anadolu ırkı çoban köpekleri dünyada cesurluklarıyla tanındığına işaret etti.


  Çiftlikte Kangal Köpeği, üretimi yaptıklarını belirten Demirtaş, "Burada ürettiğimiz milli değerlerimizi, Türkiye ve dünyanın dört bir yanına ihtiyacı olan insanlarla buluşturuyoruz." dedi.


  Demirtaş, çiftlikteki 20 damızlık köpekle yeni yavrular yetiştirdiklerini anlatarak, "Burada ürettiğimiz yavruları, iki ay anne sütü emdikten, aşıları bittikten sonra Türk çoban köpeği severlere sahiplendiriyoruz." ifadesini kullandı.


  Yetiştirdikleri köpeklerde yabancı bir ırkın kanının bulunmadığını dile getiren Demirtaş, "Bu yüzden de köpeklerimiz özellikle bölgemizde büyük talep görüyor" diye konuştu.


  Yetiştirdikleri köpek cinsinin merhametli, duygusal olduklarını ve insanları anladıklarını belirten Demirtaş, şunları kaydetti: "Türkiye'de ayılara ve birçok yabani hayvana karşı en güçlü ve en cesur hayvan Kangal köpekleridir. Bu yüzden de hem Türkiye'de hemde dünyadan talep görüyor. Çoğunlukla Avrupa ülkelerindeki koyunları bile Türk çoban köpekleri koruyor. Yurt dışından gelip alanlar oluyor. Özellikle Doğu Anadolu bölgesinden Ağrı’dan Van’dan diğer illerimiz ve ilçelerimizden de gelip alanlar var." Dedi.

 

Yorumlar
O
Orhan2 yıl önce

Basarılarının devamını dilerim kardeşim

m
muhammed2 yıl önce

çoban köpeği ve saf kangal

B
Bedir3 yıl önce

Halal olsun doğubeyazıt safkangallar çiftlik te kuruldu en sonunda.

Yorum Ekle