SON DAKİKA

DESK'ten Başkan Acar'a Ziyaret

28 Eylül, 2021 19:14 Güncelleme: 28 Eylül, 2021 19:14 DESK'ten Başkan Acar'a Ziyaret

DESK Platformu üyeleri; DESK Bşk. Milli Eğitim eski Müd. Cemal Ersu, Tic. Odası Meclis Üyesi Ahmet Can, Esnaf ve Sanatkarlar Oda Bşk. Tamer Nihat İsmailoğulları, Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Bşk. Sıddık Söyler, Mil Diyanet Sen Doğubayazıt ilçe Bşk. Mehmet Emin İçten, Doğubayazıt Halkın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müd. Hamza Salman ve İş insanı Mehmet Emin Ülgen, Başkan Acar'ı makamında ikinci kez ziyaret ettiler.

DESK Platform üyeleri tarafından 02 Eylül günü ziyaret edilen Belediye Başkanı Yıldız Acar, ilçede yeni yapılacak olan okulların yer tahsisi nedeniyle 27 Eylül günü tekrar ziyaret edildi. 02 Eylül günü Ziyaret esnasında DESK Platform üyeleri tarafından İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek'i ziyaretleri esnasında ilçemizin okul ihtiyaçlarının dile getirildiğinde, Müdür Kökrek, bu konu hakkında arsa bulunabilmesi halinde ilçede yeni okullar yapılabileceğini dile getirmişti. Bunun için DESK Platform üyeleri tarafından Başkan Acar'dan okul yapımı için arsa talebinde bulunulmuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı ve İş adamları tarafından Doğubayazıt ilçesinde yeni yapılacak olan okullar için, 27 Eylül günü gerçekleşen ziyarette, Başkan Yıldız Acar tarafından Doğubayazıt ilçesinde belediye olarak belirlenen mevkilerin, imar müdürlüğü tarafından yapılacak olan çalışmalarda ayrıntılı bir şekilde 01. Ekim Cuma günü DESK Platform üyelerine sunulacağını söyledi.

DESK Platform üyelerinin toplantıda yaptıkları konuşmalarında "AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi'nin eğitim konusunda çok duyarlı olduğunu, Plan ve Bütçe Komisyonunda olması Ağrı için büyük bir şans olduğunu, İlçemizde okul sıkıntısının çekilmekte olduğunu, Çocukların 40-45 kişilik sınıflarda ders gördüklerini, Belediye tarafından belirlenen mevkilerde en kısa sürede Eğitim yuvalarının ilçemizde yapılmasını talep ediyoruz" dediler. 

Doğubayazıt ilçesinde yapılacak olan okulların hangi mevkilerde, nerelerde yapılacağını ve yer tahsisinin nasıl olunacağı hakkında Başkan Acar yaptığı açıklamasında "Doğubayazıt ilçesinde yapılacak olan okulların hangi mevkilerde, nerelerde yapılacağını ve yer tahsisinin nasıl olunacağı, kaç tane okula yer tahsis edilecekse, milli eğitim müdürlüğü ve DESK Platform üyeleri ile yapacağımız istişarelerden sonra Doğubayazıt Belediyesi olarak biz yapacağız. Belediye olarak okul yerlerinin kamulaştırmasını biz yapacağız. Vatandaşlarımızın yer tahsis paralarını biz karşılayacağız. Yeter ki ilçemizde okul yapılsın, çocuklarımız eğitim, öğretimlerine devam etsinler. Bu gibi sıkıntıların giderilmesi için Doğubayazıt Belediye Başkanı olarak bizim üzerimize ne düşüyorsa sizlerin huzurunda Doğubayazıt halkına söz veriyorum hepsini yerine getireceğiz" dedi. 

Doğubayazıt Eğitim, Sağlık ve Kültür (DESK) Platform üyeleri, Belediye Başkanı Yıldız Acar'dan alacakları yer tahsis belgelerini Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek'e vereceklerini dile getirdiler. Haber:Sıddık Söyler

Yorum Ekle