SON DAKİKA

DESK Platformu üyeleri Başkan Acar’ı Ziyaret Etti

02 Eylül, 2021 12:16 Güncelleme: 02 Eylül, 2021 12:16 DESK Platformu üyeleri Başkan Acar’ı Ziyaret Etti

Doğubayazıt Eğitim, Sağlık ve Kültür Platformu Başkanı eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Ersü, Halkın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hamza Salman, Ticaret Odası Bşkan Yrd. Ahmet Can, Esnaf Sanatkârlar Oda Başkanı Tamer İsmailoğulları ve Şoförler Odası Başkanı Fatih Tanrıkulu Belediye Başkanı Yıldız Acar’ı makamında ziyaret ettiler

Ziyaret esnasında DESK Başkanı Cemal Ersu, ilçemizin okul ihtiyaçlarının olduğunu, geçen günlerde İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’i ziyaretleri esnasında ilçemizin okul ihtiyaçlarını dile getirmişlerdi. Müdür Kökrek ise, bu konu hakkında arsa bulunabilmesi halinde yapılabileceğini dile getirmişti. Bunun için Başkan Acar’dan Okul yapımı için arsa talebinde bulunuldu, Şehir merkezinde geçen derelerin koku ve görüntü kirliliği yaptığını, şehir dolmuş hatlarından bazılarının yaşlılardan ücret talep ettiğini, öğrencilerden ise tam bilet ücreti istenmesi, bazı sokakların açıldığı halde vatandaşlar tarafından kapandığı konuları dile getirildi.

Başkan Acar Yaptığı konuşmada;  okul yapılabilecek yerlerin listesini, çalışma arkadaşlarımdan talep edip yapılabilecek yerlerin platform üyeleriyle görüşüp beraber karar verileceğini, Dereler konusunda ise yapabilecekleri bir şeyin olmadığını derelerin Devlet Su İşleri’nin himayesinde, hizmet alanında olduğunu, üzerlerinin kapatılması gibi bir konunun yasalar gereği zaten yasak olduğunu, ne gibi bir çalışmanın yapılabilmesi konusunda ise, D.S.İ. ile görüşülüp ıslah çalışmalarının yapılması, su akıntılarının olduğu yerleri betona çevirmesi halinde, bizde korkuluklar yeşil alan gibi şeyler yaparız görüntü kirliliği bir nebze de olsa düzelir. Kokunun giderilmesi içinde bazı binaların kanalizasyon giderlerini dereye bağladıklarını görüyoruz ilk başta uyarılarımızı yapacağız baktık ki bir düzenleme yok bunlara cezai işlem uygulayacağız. Dolmuş hattı çalışanlarını da bu söylediklerinizi ileteceğiz ve bu konunun takipçisi olacağız. dedi.  


Yorum Ekle