SON DAKİKA

Başkan Acar, Lösemi Tedavisi Gören Çocuklar ile bir araya geldi

13 Kasım, 2021 07:49 Güncelleme: 13 Kasım, 2021 07:49 Başkan Acar, Lösemi Tedavisi Gören Çocuklar ile bir araya geldi

Lösemi (KAN KANSERİ), çocuklarda en çok görülen kanser türüdür. Ve maalesef Türkiye'de her yıl 1200 çocuğa kanser teşhisi konuyor. 

2-8 Kasım Lösemili çocuklar Haftası nedeni ile farkındalık oluşturan Doğubayazıt Belediyesi, Lösemi hastalığını  En büyük tedavi yönteminin moral ve motivasyon olduğunu hatırlatarak, ilçedeki Lösemi tedavisi gören çocuklar ile bir araya gelerek hediyeler verdi.

Sosyal destekler ve erken teşhisin  tedavi başarısını artırılabildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Yıldız Acar: "Çocuklarımızın morallerinin yüksek olması, Lösemi ile yapılan savaşın en önemli etkenleri olduğunu hatırlatmamızda fayda var. Onların yüzlerindeki gülümsemeye sebep olmak, tedavilerinde sihirli değnek olabilir. Gördükleri kemoterapi tedavisi süresince yıpranan hastalarımızla iyi vakit geçirmeli, onlara destek olmalıyız. Lösemi ile mücadelede tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz. (LÖSEV) Lösemili çocuklar derneğine bağışlar yapabilir , bu savaşta küçük bedenlerimizin yanında yer alabiliriz " dedi.


Yorum Ekle