SON DAKİKA

ARKOZ AĞRI ÇİMENTO FABRİKASINDAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DESTEK

23 Mart, 2020 14:18 Güncelleme: 23 Mart, 2020 14:18 ARKOZ AĞRI ÇİMENTO FABRİKASINDAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DESTEK

ARKOZ AĞRI ÇİMENTO FABRİKASINDAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DESTEK

Ağrı Çimento Fabrikası çalışanları koronavirüse karşı özveri ile çalışan sağlık görevlilerine destek olmak için etkinlikler düzenledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı çağrı üzerine Ağrı Doğubayazıt Çimento Fabrikası çalışanları alkışlarla ve mesajlarla sağlık çalışanlarına destek oldu. 

Dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 virüsünün neden olduğu salgının yayılmasını önlemek ve farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli önlemler alan Ağrı ARKOZ Çimento Fabrikası çalışanları düzenledikleri etkinliklerle de sağlık çalışanlarına destek oldu.

Ülke genelinde sağlık çalışanları için başlatılan destek çalışmalarına hazırladıkları afişlerle destek olan ARKOZ Ağrı Çimento Fabrikası çalışanları, koronavirüse karşı alınması gereken tedbirleri hassasiyetle uyguluyor. Alınan tedbirler ile ilgili bilgi veren Arkoz Ağrı Çimento Fabrikası Genel Müdürü Dr. Cengiz Çelik şunları söyledi:



“Koronavirüsün Türkiye’ye geldiği açıklamasının hemen ardından fabrikamızda tedbirler almaya başladık. Şuanda üst düzeyde çalışmalarımız devam ediyor.  Fabrikamızda aldığımız tedbirler doğrultusunda fabrikada acil durum eylem planı hazırlanarak tüm çalışanlara deklere edildi, hijyene yönelik önlemler arttırılarak çalışanlara uygulamalı olarak bilgilendirme yapıldı, tüm organizasyonlar ertelendi, yurtdışından dönen çalışanlar ve yakınları ile ilgili 14 gün karantina kuralı uygulandı, uzaktan çalışma imkânı olmayan 60 yaş üstü, hamile ve kronik hastalığı olan çalışanlara idari izin hakkı tanındı, yemekhane kapatılarak kumanya sistemine geçildi. Solunum desteği için oksijen tüpü vb. sağlık gereçlerinin sayısı arttırıldı, fabrika ana giriş nizamiyesi, idari bina, işletme binası ve sağlık birimi revir bölümlerine el dezenfektanı ve kolonya ile süreklilik sağlandı, personel servis alanlarında biniş ve inişlerde el dezenfektanı ve kolonya kullanım alışkanlığı sağlandı, bütün çalışanlara salgına karşı özel maske verildi ve bütün alanlarda 1 metre mesafe uygulaması hayata geçirilerek uyarı amaçlı afişler ilgili yerlere asıldı. Toplu ortamda bulunmamaya özen göstermek amacıyla dönüşümlü uzaktan çalışma sistemine geçilerek video konferans ile toplantılar gerçekleştirilen fabrikada, çalışanlar vücut sıcaklığı belirli aralıklarda termal kamera ve diğer ölçüm cihazları ile kontrol edilmekle birlikte fabrika geneli yaşam alanları, işletme alanları, servis araçları gibi birçok ünitede düzenli şekilde dezenfekte çalışmaları sürdürülüyor.“


Fabrikada alınacak yeni tedbirler konusunda devamlı olarak araştırma ve bilinçlenme çalışmaları yapıldığını vurgulayan Çelik, konuşmasına “ Ağrı Çimento Fabrikası olarak, Yönetimimiz ve çalışanlarımız ile aldığımız tedbirlerle bu zorlu günleri birlikte atlatacağımıza inanıyoruz.“ İfadelerini ekledi.

Yorum Ekle