SON DAKİKA

Ankara Kadına Yönelik Şiddet ve Çocuk İstismarı Failinin Serbest Bırakılması S.Ö

16 Haziran, 2020 06:39 Güncelleme: 16 Haziran, 2020 06:39 Ankara Kadına Yönelik Şiddet ve Çocuk İstismarı Failinin Serbest Bırakılması S.Ö

Ankara Kadına Yönelik Şiddet ve Çocuk İstismarı Failinin Serbest Bırakılması S.Ö


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit GÜL tarafından Anayasa’nın 98’inci TBMM İçtüzüğünün 96’ıncı 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması konusunda gereğini arz ederim.

Dirayet Dilan TAŞDEMİR

Ağrı Milletvekili

Ankara Etimesgut ilçesinde yaşayan Makbule D. evli olduğu Y.D isimli erkek tarafından evlendiği günden bu yana sürekli cinsel ve fiziksel şiddete maruz kaldığı, ayrıca ilk evliliğinden olan 4 yaşındaki oğlu M.E.B.'nin de üvey babası Y.D tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığı beyanıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur.

Başlatılan soruşturma kapsamında, Çocuk İzlem Merkezi'nde savcıya ifade veren 4 yaşındaki M.E.B. üvey babasının kendisini cinsel istismara maruz bıraktığını anlatmasına ve savcılığın tutuklanması talebine rağmen gözaltına alınan emekli astsubay Y.D çıkarıldığı mahkeme tarafında serbest bırakılmıştır.

Cinsel ve fiziksel şiddet uyguladığının, 4 yaşındaki çocuğu istismara maruz bıraktığının tespit edilmesine ve savcılığın serbest bırakılmasına itiraz etmesine rağmen Y.D. hala tutuklanmamıştır.

Bu bağlamda;


1- Y.D’nin üzerine atılı suçu işlediğine dair kesin delil olmasına, savcılığın tutuklanması talebine ve serbest bırakılmasına tekrar itiraz edilmesine rağmen Y.D’nin tutuklanmamasının gerekçesi nedir?


2- Kadına yönelik cinsel ve fiziksel şiddetin yanı sıra 4 yaşındaki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan Y.D’nin tutuklanması yönünde bir girişimiz olacak mıdır?


3- Kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı davalarında işletilen bu cezasızlık örnekleri şiddetin ve istismarın artmasına neden olmaktadır. Bakanlık olarak bu davalarda cezasızlığın sona ermesi için kapsamlı bir politikanız olacak mıdır?

Yorum Ekle