SON DAKİKA

Ağrı’ya Gıda Kent Müjdesi

Vali Varol, Planlanan tesis için, Eleşkirt yol güzergahında bulunan Anakaya köyü ile Doğubayazıt yol güzergahında bulunan Yoncalık köyünde incelemelerde bulundu. 07 Ekim, 2020 02:18 Güncelleme: 07 Ekim, 2020 02:18 Ağrı’ya Gıda Kent Müjdesi

 Vali  Dr. Osman Varol, ‘Gıda Kent Projesi’  kapsamında Ağrı'da  et ve süt üretiminde ilgili sektörlerin tamamının kümelenmesini sağlamak amacıyla yapılması planlanan tesis için, Eleşkirt yol güzergahında bulunan Anakaya köyü ile Doğubayazıt yol güzergahında bulunan Yoncalık köyünde incelemelerde bulundu.

 Hayvancılığın katma değerini, et ve süt ürünleri üreterek yükseltmeyi, böylece kent ekonomisini de canlandırmayı amaçlayan proje ile Ağrı'nın  hayvancılık sektöründeki potansiyeli ortaya çıkarılacak.

 Ağrı'da  tarım ve hayvancılık potansiyelinin değerlendirilmesi sonucunda üretilecek kırmızı et ve süt ürünlerinin markalaşması ve ticari faaliyetlerin arttırılmasını amaçlayan projeyle; il geneli mevcut hayvan popülasyonu ve cinsleri belirlenecek, cinslerin ıslahı ve ırk iyileştirilmesi sağlanacak, üreticilere eğitimler düzenlenerek hayvancılığın daha bilinçli ve profesyonel olarak yapılmasına olanak sağlanacaktır.

Yorum Ekle