SON DAKİKA

AB Türkiye Delegasyonu Kars’ta

AB Delegasyonu üyesi ülkelerin büyükelçileri, "Turistik Doğu Ekspresi ile Kars Seyahati" programı kapsamında Kars’ta. 10 Şubat, 2020 06:19 Güncelleme: 10 Şubat, 2020 06:19 AB Türkiye Delegasyonu Kars’ta

AB Türkiye Delegasyonu Kars’ta

AB Delegasyonu üyesi ülkelerin büyükelçileri, "Turistik Doğu Ekspresi ile Kars Seyahati" programı kapsamında Kars’ta.


AB Delegasyonu üyesi ülkelerin büyükelçileri, "Turistik Doğu Ekspresi ile Kars Seyahati" programı kapsamında Kars’ta.

AB -Türkiye iş birliği kapsamında, son yıllarda dünyanın ilgi odağı olan Turistik Doğu Ekspresi ile Kars’a gelen büyükelçiler Ani Ören Yeri ve Kars’ı gezdi.

AB Delegasyonu Başkanı Christian Berger'in başkanlığında “Türkiye ve AB Yetkilileri Trende, "Türkiye-AB İşbirliği" temalı toplantıya katıldıktan sonra Kars’a gelen heyet, Kars’ın tarihi ve turistik yerleri ile birlikte yöresel yemeklerine ve âşıklık geleneğine hayran kaldı. Büyükelçiler Ani Ören Yerini gezdikten sonra eksi 15 derecede il merkezinde tarihi ve turistik yerleri ziyaret etti. Restoranlarda yöresel yemeklerin tadına bakan büyükelçiler, çeşitli resmi temaslar da gerçekleştirecek.

Geceyi Sarıkamış’ta gerçekleştirecek olan büyükelçiler, yarın da Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Belediye Başkan Yardımcısı Şevin Alaca ve Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu ile görüşmeler gerçekleştirecek.


BERGER, “KARS TARİH VE SEMBOLİZİM DOLU BİR KENT”

Fethiye Camisi ve 12 Havariler Kilisesini ziyaret eden büyükelçiler, Kars Kalesi ile çevresini de gezdi. Ziyaretlerin ardından gazetemize açıklamada bulunan AB Delegasyonu Başkanı Christian Berger, Turistik Doğu Ekspresine hayran kaldıklarını söyledi. 

Tarihi, turistik ve doğal güzellikleriyle sembolizim dolu özel bir kent olan Kars’ta bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını söyleyen Berger, “Kars’ta ikinci günümüzü yaşıyoruz. Benim için ve Avrupa Birliğine üye ülkelerinin büyükelçileri meslektaşlarım için burada olmak gerçekten büyük bir mutluluk. Dün Kars’a geldik ve ilk olarak Ani Ören Yeri’ni gezdik. Şu anda da Kars il merkezini geziyoruz. Kars’ın yöresel yemeklerini yedik ve çok güzel yöresel müzik dinledik. Çok güzel bir kültürel etkinlik yaşıyoruz. Kars’a Doğu Ekspresi ile geldik. Seyahate Ankara’dan başladık. Bu seyahati Türkiye Ulaştırma Bakanlığı ile işbirliği içerisinde gerçekleştiriyoruz. Çünkü bu seyahat aynı zamanda ulaştırma alanında Avrupa Birliği ile Ulaştırma Bakanlığı arasındaki yakın işbirliğini de sembolize ediyor. Yarın da Kars Valisi ve belediye başkanı ile bir araya geleceğiz. Aynı zamanda üniversiteye de gideceğiz. Kars gerçekten tarih dolu sembolizmle dolu bir yer. Tarih boyunca Kars farklı kültürler, dinler ve toplulukların yansıması olmuş. Kars, gerçekten birçok kültürün, birçok imparatorluğun bağlantı noktası olmuş. Birçok ülkeler ve geçmiş medeniyetler hem Anadolu’ya erişim hem de Kafkaslara erişim için burayı kontrol etmek istemişler.” Dedi.

ab-turkiye-delegasyonu-kars’ta-(3).jpgab-turkiye-delegasyonu-kars’ta-(4).jpgab-turkiye-delegasyonu-kars’ta-(9).jpgab-turkiye-delegasyonu-kars’ta-(7).jpgab-turkiye-delegasyonu-kars’ta-(2).jpgab-turkiye-delegasyonu-kars’ta-(5).jpgab-turkiye-delegasyonu-kars’ta-(1).jpgab-turkiye-delegasyonu-kars’ta-(2)-001.jpg


Yorum Ekle