SON DAKİKA

İNSAN HAKLARI AKTİVİSTİ HÜSEYİN OKÇU’DAN MANİFESTO GİBİ BİR AÇIKLAMA

Halkımız, tefeci ve faizcilerden korkmamalı; onlarla karşılaştıklarında pişmanlık duymayanları kınamalı ve onların yüzüne tükürmeli. 22 Şubat, 2020 05:25 Güncelleme: 22 Şubat, 2020 05:25  İNSAN HAKLARI AKTİVİSTİ HÜSEYİN OKÇU’DAN MANİFESTO GİBİ BİR AÇIKLAMA

MUSTAFA OKÇU’NUN AMCASININ OĞLU, İNSAN HAKLARI AKTİVİSTİ HÜSEYİN OKÇU’DAN MANİFESTO GİBİ BİR AÇIKLAMA GELDİ:

Mustafa Okçu’nun amcasının oğlu, insan hakları aktivisti Hüseyin Okçu’dan manifesto gibi bir açıklama geldi: “Amcamın oğlu, Mustafa Okçu’nun ölümü ve ölüm şekli herkes gibi beni de derinden sarstı. İstanbul’da Kemoterapi tedavisi görüyorum ve doktorlar benim taziyeye gelmeme izin vermiyorlar. Şu an Hastanedeyim ve Mustafa Okçu’nun trajik ölümünden dolayı ruhum, kalbim ve aklım acıyor. Bilincim yaralanmış, memleketimizdeki bu zalim, tefeci ve faizci ortamına isyan halindeyim. Kokuşmuşluk, dünyaperestlik ve çürümüş insanlık bir kurban daha aldı. Yazıklar olsun bize reva görülen ilkel aşiret anlayışına, yuh olsun tefeci düzene ve de eyvahlar olsun bu düzenin işleyişine karşı çıkmayanlara.. Bölgemizin sivil toplum kuruluşları, partileri, örgütleri, kanaat önderleri, şeyhleri, mollaları, devlet kurumları, aşiret ileri gelenleri az sayıdaki istisnalar hariç hepiniz suçlusunuz, vebal altındasınız. Her şey gözünüzün önünde cereyan etti. Bir insanın, onurunu içinde bir dert yumağı gibi büzüştürüp kıvranan ve adım adım ölüme giden bir masumun, bir çaresiz kalmışın gün be gün tükenmesini seyrettiniz..

Sadece Mustafa Okçu’ya zulmedilmedi, Okçu ailesinden başka fertler de bıçaklandı, dövüldü, hakaretlere uğradı, gölge gibi takip edilip, tehdit edildi. Okçu ailesinden bazı insanlar vatanlarını, yerlisi oldukları Doğubayazıt’ı terketmek zorunda kaldılar. Durumu kimlere aktardıysak büyük bir umarsızlıkla, vurdumduymazlıkla karşılaştık. Herkes güçlüden korkar olmuş. Herkes sinmiş ve toplumumuz bir avuç kan içici tefecinin elinde esir olmuş.

Bu düzen böyle gitmemeli.

Mustafa Okçu’nun ölümü bir ders olmalı.

Herkes özeleştiri yapmalı.

Bölgenin kanaat önderleri, aşiret ileri gelenleri ve hatırı sayılı kişileri bu zalim aşiret düzenini sorgulamalı.

Bölgenin alimleri ve mollaları büyük İslam hukukuna dayanarak suçun bireyselliğini, masum insanların yakınlarındaki suçlulardan sorumlu tutulamayacağını toplumun ve aşiretlerin belleğine çivi gibi çakmalı.

Resmi kurumlar bölgemizde cirit atan faizci ve tefecileri hukukun dışına çıkmadan, delillerle ve somut kanıtlarla engellemeli, başka canların yanmaması için tedbir almalı. Ve bunu yaparken adalete özellikle özen göstermeli, suçluların da hukukunu korumalı.

Halkımız, tefeci ve faizcilerden korkmamalı; onlarla karşılaştıklarında pişmanlık duymayanları kınamalı ve onların yüzüne tükürmeli.

Son olarak kan içici ve zorba faizcilere, anlayışsız alacaklılara ve tefecilere sesleniyorum. Bu ölüm sizin için bir uyarı olsun. Utanın, elinizi vicdanınıza koyun ve düşünün. Hayatınızda anlamlı bir işe bu vesileyle bir imza atın. Şu ana kadar yaptığınız hataların ve zorbalıkların pişmanlık belirtisi olarak tüm alacaklarınıza tahakkuk ettirdiğiniz faizlerin tamamından vazgeçin. Ve bundan sonra faiz almayın bırakın. Kendi haksız kazançlarınız yetmiyormuş gibi ticari yanlışlığınız sonucunda kaptırdınız haram paralarınızın tahsilini masum insanlardan almaya kalkışmayın. Bugünden tezi yok gözyaşı dökün ve pişman olarak Mustafa Okçu’nun ruhundan özür dileyin. Bu sizlere tarihi bir fırsattır. Yarın, öbür gün çocuklarınız sizden utanmasın. Yiğitlik ve güç, zorbaca yöntemlerinizde değil, toplumdan gasp ettiklerinizi topluma geri vermededir. Şunu unutmayın ki hiçbir zaman biriktirdikleriniz sizinle mezara gelmeyecektir, dünyada kalacaktır. Ve işin daha kötüsü biriktirdikleriniz öte dünyada boynunuza  ateş olarak dolanacaktır. Yol yakınken, bu çıkmaz sokaktan çıkın. Kendiniz için bir devrim yapın, kendinize ve ailenize iyi bir gelecek sunun.

Sosyal medya paylaşımcılarından rica ediyorum. Benim ismim önemli değil ismimi anmanız gerekmez. Ama söylediklerimin içeriğinin insafa, vicdana, insanlığa, adalete, insan haklarına uygun şeyler olduğu kanaatindeyim. Lütfen bu içeriği yayın. Büyük bir bilinç, büyük bir kamuoyu oluşsun.

Hep birlikte Mustafa Okçu’nun ölümünü anlamlı hale getirelim ve böylece toplumumuza bir hizmette bulunalım.”

Hüseyin OKÇU

Yazar - İnsan Hakları Aktivisti

Yorum Ekle