Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Adayı Abdullah İlhan yaptığı açıklamalarla şu sıralar sürekli gündemde.
Abdullah İlhan; Mevcut hastanenin gelişinde büyük bir çabası olduğunu, kız öğrenci yurdu, hamamın okula çevrilmesi, il encümenliği döneminde yaptıklarımdır diyor. Yaptığım hizmetler yerel ve ulusal basında sürekli gündemde olmuştur. İl genel meclis üyeliğim zamanında rüşvet yolsuzluk gibi yüz kızartıcı hiçbir suçum olmamıştır, bu nedenle herkes tarafından güvenilir biri olduğum için bu işlerde başarılı oldum Dedi.
Ticaret Odası unvanını alması durumunda kendisine vekâlet sorumluluğunun verileceği, ilçenin sorun ve sıkıntıları için bütün Devlet makamlarında rahatlıkla ilçenin sorun ve sıkıntılarını aktarmasına vesile olacağını söyledi.
Oda Başkanlığı dönemimde aidatlardan tutun, a’dan z’ye her şeyin değişeceği. Odada Birimlerin kurulacağı, odanın gerçekten kendini hak ettiği yeri bulacağını, yanında çalışacak personellerin mükellefin işlerini geciktirmeden ve zorluk çıkarmadan yapacağını, bu yüzden vatandaş bu kurumun gerçekten kendilerinin hizmetinde olduğunu anlayacağını, seçimi kazandığı zaman esnaf ve sanatkârlar odasına bağlı ne kadar esnaf varsa hepsini düşük bir aidat teklifi edip Ticaret odasına üye yapacağını, Doğubayazıt’ın öncüsünün ve sözcüsünün olmadığını, Doğubayazıt’a vekâlet eden kimsenin olmadığını, sorun ve sıkıntılarının gündeme getirecek kimsenin olmadığını, 15 yıldır il encümenliğine adaylığının olmadığını, Kendisinden sonra bir proje bile olsun gündeme gelmediğini zamanında yaptığı önerileri ise şu şekilde sıraladı;
-Eski ytl’nin üzerinde olan İshakpaşa sarayının tekrar bırakılması için müracaatlarının olacağı,
-CİPS ve plastik gibi envai ürünlerin ideal üretim merkezinin Doğubayazıt olduğu, İran, Azerbeycan, Gürcistan ve Ermenistan gibi 4 ülkeye çok yakın mesafade olması imalatçı kaba ve tonajı kaba olan ürünlerin namlulu (nakliye) bedeli için Doğubayazıt’ın bu avantaj farkındalığını bilmiyor. Sanayi bakanlığı devreye alınarak bu tür imalat yerlerinin açılması sağlanacak.
-Zor Osman Paşa (Murat Baraj) projesi ile ilçeye bağlı 55 köy ve Diyadin'e bağlı 15 köy sulama projesinden faydalanabileceği.
-Eski Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İran ile Türkiye arasında Gümrük Serbest Sanayi Bölgesi anlaşmasının olduğu, İran’ın kendi sınırları içinde bu anlaşmayı hayata geçirdiği, İlçemizin hala bekleme durumunda olduğunu bunun için çözüm yolunun bulunabilmesi için gerekli mercilerle görüşmelerin yapılacağı.
- Yüksek Okul statüsünde olan üniversitenin ideal tercih edilen ihtisas bölümlerinin bulunmamasından dolayı õğrencilerin burada okumaya gelmediğini bu nedenle üniversitenin atıldurumda kalmaması için öğrenciler tarafından tercih edilen bölümlerin açılmasını gerekli mercilerle görüşülerek açılacağını ve Hükümet yetkililerinin bu okulun Üniversite yapılması için beyanlarının olduğu, Üniversitenin hayata geçmesi halinde Kız ve Erkek Öğrenci Yurtlarına ihtiyaç duyulacağını.
15 Temmuz hain darbe girişiminde İlçemizde bulunan 1. Mknz. Piyade Tugayında da bir kalkışmanın gerçekleştiğini. Dönemin Başbakanının yaptığı açıklamada Askeri üstlerin hangisinde kalkışma yaşandıysa bu askeri yerlerin kamu ihtiyacı olan yerlere dönüştürülmesi ile ilgili açıklamaları vardır. Bu konuyla ilgili gerekenin yapılması lazım. (yurt, okul, sağlık ocakları vs. bir kısmını da üniversiteye tahsis edilmesi gibi)
Dönemin Başbakanının Ağrıyı ziyaretinde yaptığı açıklamada; Ağrı Erzurum arasının demir yolu ulaşımının yapılması ile ilgili açıklamaları vardır. Bu konu hakkında halkımızın beklentisi bulunmaktadır.
İlçemiz ile Diyadin arası 40 km. gibi kısa bir mesafe vardır. İlçemizde yapılacak detaylı bir sondaj çalışmasında sıcak suyun buradan da çıkacağına inancının olduğunu beyan etti.