SON DAKİKA

Prof. Dr. KARABULUT, ‘YÖK Anadolu Projesi’ değerlendirme toplantısına katıldı

27 Mart, 2021 04:46 Güncelleme: 27 Mart, 2021 04:46 Prof. Dr. KARABULUT,  ‘YÖK Anadolu Projesi’ değerlendirme toplantısına katıldı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ hocanın başkanlığında yapılan ‘YÖK Anadolu Projesi’ değerlendirme toplantısına katıldı.

Ankara’da YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ hoca başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT ile projede yer alan 14 üniversitenin rektörü yer aldı.

Toplantıda konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. SARAÇ, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın himayelerinde hayata geçirilen YÖK Anadolu Projesi kapsamında üniversiteleri eşleştirme konseptinin, Avrupa yükseköğretim alanında üzerinde çalışılan önemli başlıklardan biri olduğunu belirtti. Prof. Dr. SARAÇ, “Yeni YÖK olarak hayata geçirdiğimiz yeni ve yenilikçi projelerimizden biri olan YÖK Anadolu Projesi ile 2006’dan sonra kurulan ve gelişmekte olan genç üniversitelerimizi, akademik insan gücü ve araştırma altyapısı bakımından nispeten daha gelişmiş kıdemli üniversitelerimizle belirlenen bazı bölüm ve programlar bazında eşleştirdik. Proje kapsamında bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmaları değerlendirmek üzere 15 genç üniversitemizin rektörleri ile YÖK’te bir araya geldik. Faydalı bir toplantı oldu” diye konuştu.

Proje kapsamında Ankara Üniversitesi ile eşleştiklerini söyleyen AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. KARABULUT, 5 fakülte ve yüksekokuldaki bazı derslerin paydaş üniversitedeki hocalar tarafından verilmesine imkan sağlayan proje ile iki eğitim kurumu arasındaki akademik işbirliğinin gelişerek devam etmesinin ülkemiz bilimine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Yorum Ekle