SON DAKİKA

Lc Waikiki, Doğubayazıt Mağazasını Kapattı

AVM Yönetimi, ilçe halkından, yetkili kurum ve kuruluşlardan herhangi bir destek görmediğinin sitemi içindeler. 13 Ocak, 2021 20:30 Güncelleme: 13 Ocak, 2021 20:30 Lc Waikiki, Doğubayazıt Mağazasını Kapattı

Haber: Halkın Sesi Gazetesi 


Bilindiği üzere Ağustos 2018 yılında Doğubayazıt Avm kapılarını halka açtı. Bölgenin ilk ve tek Avm'si niteliğindeydi. Yaklaşık 40 milyon yatırım maliyeti oldu. Başlangıçta bir çok ulusal markalara yer verildi. Kiralamalar yapılırken bazı markalar marka gücü ve yatırım maliyetleri nedeniyle kirasız dönemler gibi ayrıcalıklar sağlandı. Edinilen bilgilere göre lcwaikiki yatırım desteği altında kirasız bir şekilde avm'de varlığını sürdürüyordu, ve uzun bir süre daha kirasız kalacaktı. Edinilen bir diğer bilgiye göre de aylik ciro beklentisini karşılıyordu.

Bilindiği gibi tüm dünyayı etkisi altına alan salgından dolayı ekonomide bazı sorunlar yaşanmaktadır. Alınan tedbirler neticesinde kısıtlamalar ve avm'lerin kapalı kalması gibi bazı nedenlerden dolayı avm'ler pamdemiden olumsuz  etkilenmektedir. Pandemi süresince avm yönetimi  özellikle cafe ve restaurantlara kirasız dönemler uygulamıştır. Bu nedenlerden dolayı avm yönetimi yüksek olan avm işletme giderlerini karşılamakta zorluk çektikleri bir dönem yaşamaktadırlar. Özellikle kış ayları nedeniyle fazladan ısınma giderleri ve elektrik giderleri epeyce külfetli olmuştur. 

Lcwaikiki mağazasının Doğubayazıt'tan çekilme kararı alması bu süreçte hiçte isabetli bir karar olmadığı kanaatindeyiz. Mağaza sorumluları kapatma kararının avm'nin ısınmamasindan kaynaklandigini bildirmişlerdir. Bu konuda avm yetkilileri ile yapilan görüşme neticesinde sorunun tamamen aksa doğalgaz şirketinden kaynaklandığını, güvence bedeli olarak 50.000 tl ödemelerine karşın bu rakamın 150.000 tl olmasında ısrar ettiklerini, bu rakamın bu süreçte temin edemediklerini dile getirdiler. Aksa doğalgaz şirketi ile yapılan görüşmeler de netice vermediğinden 150.000 tl maliyetle yaptıkları doğalgaz sistemini iptal edip tekrar fueloil sistemine geçmek için dönüşüm yaptıklarını ve bu sürecin zaman aldığını doğruladılar. Fakat bu surecin tamamen kapatma kararına neden olacak büyük bir sorun olmadığını da ayrıca belirttiler. Alınan kararın ticari olduğunu hatta bazi magaza sorumlularının keyfi kararı olduğunu, özellikle gürbulak sınır kapısının kapalı olması gibi nedenlerden kaynaklandığı kanaatinde olduklarini belirttiler. Avm yönetimi olarak lcwaikiki mağazasından herhangi bir ticari kazançlarının olmadığını kiralamadaki amacın ilçe de ciddi ihtiyaç olan markanın varlığı ve yaratacağı istihdamdan kaynaklı olduğunu belirttiler. Bu karararın avm'den çok ilçemiz için bir kayıp olduğunun altını çizdiler. Ayrıca avm yönetimi kendilerinin üstün çabası sonucu var ettikleri avm'nin ilçe halkından ve yetkili kurum ve kuruluşlardan herhangi bir destek görmediğinin sitemi içindeler. 




Yorum Ekle