SON DAKİKA

Kredi kartı kullanımından dolayı çok sayıda mağduriyetler yaşanıyor, Dikkat edilmesi gerek!

30 Kasım, 2022 04:32 Güncelleme: 30 Kasım, 2022 04:32 Kredi kartı kullanımından dolayı çok sayıda mağduriyetler yaşanıyor, Dikkat edilmesi gerek!

Hukukçular, kredi kartı borcu nedeniyle insanların ciddi sorunlarla boğuştuğu ve bu borçlanmaların bir çok sorunu beraberinde getirdiği belirtildi. Toplumda kredi kartı kullanımı sayısı her geçen gün artıyor. Bütçelerinden çok daha fazlasını harcama, lüks tüketim çabası pek çok kişinin yoğun şekilde kredi kartı kullanmasına sebep oluyor. Bu durum kişileri borç bataklığına sürüklerken kimi zaman ise ciddi sorunlara neden olabiliyor.

Son yıllarda kredi kartı kullanımından dolayı çok sayıda mağduriyetlerin yaşandığını belirten Hukukçu Mustafa Kanat, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kredi kartı kullanımın çok fazla arttığına işaret eden Kanat, kredi kartı vasıtasıyla hesapsız bir tüketim yapan insanların belirli bir zaman sonra borç bataklığına sürüklendiğine dikkat çekti. Kredi borçları, kredi borçlarını borç ile kapatma sorunundan dolayı adliyelerde yığınla icra dosyalarının oluştuğunu aktaran Kanat, mahkemelerin önemli bir iş yükünün kredi kartı kullanımından kaynaklandığını kaydetti. Bu sorunun insanları her geçen gün daha fazla etkilediğini, adeta kişileri tuzağa çektiğini vurgulayan Kanat, kredi kartının oluşturduğu sorun, insanlardan borç alma, borcunu ödeyememe durumu insanlar arasındaki güveni de önemli ölçüde zedelediğini dile getirdi.  

Yorum Ekle