SON DAKİKA

İTÜ Maden Fakültesi Akademisyenleri Ağrı İ.Ç. Üniversitesi Öğrencileri ile Buluştu

19 Kasım, 2022 06:44 Güncelleme: 19 Kasım, 2022 06:44 İTÜ Maden Fakültesi Akademisyenleri Ağrı İ.Ç. Üniversitesi Öğrencileri ile Buluştu

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) arasında eğitim-öğretimin tüm alanlarında karşılıklı iş birliğini ve ortak çalışma anlayışını teşvik etmek, geliştirmek ve desteklemek amacıyla imzalanan Akademik İş Birliği Protokolü çerçevesinde oluşturulan Ağrı Dağı ve Nuh’un Gemisi Araştırma Ekibinde yer alan akademisyenler, Ağrı İ.Ç. Üniversitesine gelerek çalışmalarına başladılar. 

Proje kapsamında Üniversite Rektör Vekili Prof. Dr. Faruk KAYA ve İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa KUMRAL başkanlığındaki heyet, ilk gün Doğubayazıt'ta bulunan Telçeker ile Üzengili köyleri arasında bulunan ve Nuh’un Gemisi olduğu iddia edilen formasyon üzerinde çalışmalar yaparak İTÜ laboratuvarlarında incelenecek numuneler aldı. İkinci gün, Diyadin ilçesinde yer alan jeotermal kaynaklar, traverten köprüleri, kanyon vadi, seralar, kaplıcalar, altın ve gümüş yataklarının bulunduğu alanlarda incelemelerini sürdürerek saha çalışmalarının ilk etabını tamamladılar.

Proje ekibi, çalışmanın üçüncü gününde ise gerek arazi çalışmaları ile ilgili gözlemlerini gerekse bilgi birikimleri ve deneyimlerini paylaşmak üzere Üniversite öğretim elemanları ve öğrencileriyle bir araya geldiler.  Recep Tayyip ERDOĞAN Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye, Rektör Vekili Prof. Dr. Faruk KAYA, İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa KUMRAL, İTÜ Maden Fakültesi Öğretim Üyeleri, IC Vakfı Müdürü Dr. Meral DİNÇER, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Söyleşinin açılışında konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Faruk KAYA, “İstanbul Teknik Üniversite ile Üniversitemiz arasında imzalanan Akademik İş Birliği Protokolü çerçevesinde çalışmalarımıza başladık. Ülkemizin en önemli bilim üreten kurumlarından biri olan ve bu yıl kuruluşunun 250’ci yılını kutlayan İTÜ ile birlikte daha birçok projeyi yürütmeyi planlıyoruz. Proje ekibimiz ilk olarak ülkemiz ve ilimiz için büyük bir turizm potansiyelini bünyesinde barındıran Ağrı Dağı ve Nuh’un Gemisi araştırmalarına başladı. Daha sonra önemli bir sağlık turizm potansiyeline sahip olan Diyadin ilçemizde bilimsel saha çalışması yapıldı. İlimizde özellikle doğal ve kültürel değerler başta olmak üzere birçok alanda proje bazlı iş birliklerimiz devam edecek. Bu projeyi hayata geçiren İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail KOYUNCU ile Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT ve bu çalışmaların sponsorluğunu yapan IC Vakfı Müdürü Dr. Meral DİNÇER’e teşekkür ederim” diye konuştu.

İTÜ Rektör Yardımcısı ve Maden Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa KUMRAL moderatörlüğünde, İTÜ Maden Fakültesinin birbirinden kıymetli ve alanında söz sahibi olan akademisyenlerinin konuşmacı olarak yer aldığı söyleşi, Prof. Dr. KUMRAL’ın Maden Fakültesi öğretim üyelerinin farklı mekan ve zamanlarda yapacakları arazi çalışmalarına Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencilerinin de beşer kişilik gruplar halinde dahil edileceği sözünü vermesi ve soru cevap ile sona erdi.

Söyleşi sonrası Prof. Dr. KAYA, Prof. Dr. KUMRAL, İTÜ Maden Fakültesi Öğretim Üyeleri, IC Vakfı Müdürü DİNÇER ve beraberindekiler, Recep Tayyip ERDOĞAN Kültür ve Kongre Merkezi, Engelsiz Yaşam Merkezi ile Öğrenci Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti.


Yorum Ekle