SON DAKİKA

Iğdır Üniversitesinde Yetiştirilen Çiçekler Külliye'yi Süsleyecek

Iğdır Üniversitesinde Yetiştirilen Çiçekler Külliye'yi Süsleyecek 23 Haziran, 2019 08:05 Güncelleme: 23 Haziran, 2019 08:05 Iğdır Üniversitesinde Yetiştirilen Çiçekler Külliye'yi Süsleyecek

Iğdır Üniversitesinde Yetiştirilen Çiçekler Külliye'yi Süsleyecek


Iğdır Üniversitesinde yetiştirilen çiçekler Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gönderilmek üzere yola çıktı. Gönderilen yaklaşık 100 bin adet çiçek Külliye'nin bahçesini renklendirecek. Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, sera konusunda birçok firmayla rekabet eder durumda olduklarına dikkat çekti.

Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsünde yetiştirilen kadife, petunya, zinya ve gazanya türü 100 bin adet çiçek Cumhurbaşkanlığı Külliyesine gönderilmek üzere yola çıktı. Serada yetiştirilen çiçekler sabahın erken saatlerinde özenle hazırlandı. Son kontrollerin yapılmasının ardından TIR'lara yüklenen çiçekler Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gönderilmek üzere yola çıktı.

Sera konusunda birçok firmayla rekabet ediyoruz

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Iğdır Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Seracılık konusunda birçok firmayla rekabet eder konuma geldiklerini vurgulayarak “Bu nedenle Külliye 'ye teklif sunarak anlaşmamızı yaptık. Bugün de 100 bin adet çiçeğimiz Külliye' ye ulaşmak üzere yola çıktı. Çiçek fidelerini Yalova'dan temin ettik. Ürettiğimiz bu çiçeklerin kalitesi farklı; sürgün verebilen ve kış aylarına kadar dayanabilen özelliğe sahipler. Her bir türün 27'ye yakın tipleri var. Zengin bir türe sahip olan çiçeklerimiz Külliye'yi süsleyecek” dedi.

Tarım üzerine sağlam bir altyapımız var

Iğdır Üniversitesinin tarım üzerine çok sağlam bir altyapısının olduğunu ifade eden Rektör Alma sözlerine şöyle devam etti: “Özellikli Melekli 'de 150 dönüm üzerine kurulan seralarımız vardı. Daha sonra bu seralarımızı belediyelere sattık. Bu yıl da Şehit Bülent Yurtseven Kampüsünde bir sera kurarak çiçek yetiştirmeye başladık. Bizim amacımız üniversitemizin kendi giderlerini karşılayacak şekilde altyapılar oluşturmaktı. Bu nedenle halı üretimine başladık. Şu anda Almanya'ya kadar halı ihraç ediyoruz. Tuz lambası üretiyoruz. Yine kök boyayla boyanmış doğal ahşap oyuncaklar üretiyoruz. Hayvan Hastanesi kurarak ameliyatlara başladık. Bunlarla birlikte GES'ten (Güneş Enerjisi Santrali) elektrik ihtiyacımız karşılamakla birlikte gelir elde ediyoruz.  Kısacası üniversite olarak gittikçe kendi giderimizi karşılayarak, devletimize ekonomik sıkıntılar yaşadığımız şu günlerde yük olamamaya gayret ediyoruz.”

 

 

 

 

 

 

 

 


Yorum Ekle