Gençlik ve Spor Bakanlığının, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında açmış olduğu 2018-I Özel Çağrı döneminde, üniversitemizin yapmış olduğu Haydi Durma! Tasarla, Kodla ve Uygula proje başvurumuz kabul edildi.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma'nın özverili çalışmaları ve projenin koordinatörlüğünü üstlenen üniversitemiz öğretim elemanlarından Murat Şimşek ve İbrahim Halil Baydilek'in katkılarıyla hayata geçirilen proje ile kodlama eğitimine katkıda bulunmak amaçlanıyor.
Yeni neslin temel kodlama eğitimi alması olmazsa olmaz olarak görülüyor
Kodlama eğitiminin son zamanlarda ilköğretim müfredatına kadar girdiğini belirten Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ise yeni neslin temel kodlama eğitimi almasını önemsediklerini ifade ederek; Teknoloji ve bilişim çağında yaşadığımız bu günlerde temel kodlama eğitimi, bizler için olmazsa olmaz. Iğdır Üniversitesi olarak teknolojinin hayatımızın her alanına girdiği şu dönemlerde böylesi önemli projelerle eğitime katkıda bulunmak istiyoruz; çünkü Haydi Durma! Tasarla, Kodla ve Uygula projesiyle bilgisayar yazılımın incelikleri öğretiliyor. Yine bu proje ile öğrenciler; yansıtıcılık, yaratıcılık, kural öğrenme ve kurallara uyma, problem çözme ve analitik düşünme, uzamsal düşünme becerileri gibi beceriler kazanacaktır dedi.
Üniversiteler sadece teorik bilginin aktarıldığı eğitim kurumları değildir
Haydi Durma! Tasarla, Kodla ve Uygula projesinin öğrencilerin teknolojik ve yenilikçi fikirler üretebilmesi, bu fikirleri hayata geçirilebilmesi açısından oldukça önemli olduğunu belirten Öğr. Gör. Şimşek: Artık düşündüklerini tasarlayan, tasarladıklarını algoritma haline getirerek kodlayan ve bu çalışmaları teknolojik yenilikleri kullanarak uygulayabilen nesiller yetiştirmeliyiz. Üniversiteler sadece teorik bilginin aktarıldığı eğitim kurumları değildir. Bu sebeple projemizin adı Haydi Durma! Tasarla, Kodla ve Uygula olarak belirlenmiştir. Projemizde öğrenciler, 3D CAD çizimleri, Arduino programlama ve 3D printer eğitimleri alacaklar. Ayrıca öğrenciler, robotik kitler üzerinde alıştırmalar yapabilecek ve kendi tasarımlarını hayata geçirebilecekler. Eğitim sonunda açılacak olan sergi ile öğrencilerimizin çalışmaları sergilenecek dedi.