SON DAKİKA

Hamurda “Çanakkale Ruhu Ve Kardeşlik” Konulu Konferans

Ağrı'nın Hamur ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğünün organize ettiği "Çanakkale Ruhu ve Kardeşlik" konulu konferans düzenlendi. 29 Mart, 2017 01:58 Güncelleme: 29 Mart, 2017 01:58 Hamurda “Çanakkale Ruhu Ve Kardeşlik” Konulu Konferans

Hamur YBO salonunda düzenlenen konferansa İlçe Müftüsü Harun Aydoğdu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya Karakoç, ilçe Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Mahmut Yükselen, şube müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Konferansta konuşan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Mehmet Latif Bakış, Çanakkale'de oluşan ruhun kelimelerle zor ifade edildiğini, orada İslam kardeşliğinin en güzel biçimde ifade edildiğini söyledi.


Ağrı'dan, Edirne'den, Halep'ten, Bosna'dan, İstanbul'dan müslümanların Çanakkale'de haçlılara karşı yanyana şehit olduklarını belirten Bakış, Haç ile Hilal'in savaşının bu gün de devam ettiğinin daha net görüldüğünü vurguladı.

 

Bakış, "Nasıl 18 Martta haram güçleri ülkemizin boğazından kusup püskürttüysek bu gün de ülkemizin damarlarına başka yollarla girmelerine engel olmalıyız. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak için Türk'üyle Kürd'üyle Arab'ıyla kardeşliğimize her zamankinden daha çok sahip çıkmalı Müslüman gibi yaşamalıyız. İster dini argümanlar ister ırki veya mezhebi argümanlar kullansınlar kesinlikle terör örgütlerinin oyunlarına gelmemeliyiz.

 

Gençlerimizden ümitliyim. Özellikle 15 Temmuz'da gençlerin gösterdiği cesaret ve mücadele azmi benim geleceğe ilişkin ümitlerimi daha da pekiştirdi. "dedi.

Yorum Ekle