SON DAKİKA

FERYADIMIZDIR AYIRIN BİZİ! ...

FERYADIMIZDIR AYIRIN BİZİ! ... 20 Şubat, 2019 06:52 Güncelleme: 20 Şubat, 2019 06:52 FERYADIMIZDIR AYIRIN BİZİ! ...

Bizler Doğubayazıt halkı olarak diyoruz ki; Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulunu Ağrı İÇÜ Üniversitesinde ayırın Iğdır Üniversitesine bağlayın.


Neden mi? Doğubayazıt halkı olarak da bizlerin eğitim-öğretim konusundaki en büyük endişesi, ilçemizde bulunan ve çok güzel bir kampüsü olan Meslek Yüksek Okulunun öğrencisiz kalmasıdır.


Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu şuan atıl durumundadır.


Yetkililer tarafından yapılan konuşmalarda Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulunun patlamaya hazır bir bomba olduğu ve Ağrı İÇÜ Üniversitesine büyük bir kalbur olduğu söylenmektedir.


Açıldığı günden bu güne kadar Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğü tarafından işe yaramayan ve göstermelik 1-2 bölümün açılması yüzünden ilçemize öğrenci gelmemektedir.


Doğubayazıtlı hayırsever İşadamımız Abdülbari Goozel'in büyük emekleri ve o günün şartları ile 36 trilyon TL maddi katkısıyla inşa edilen Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu Eğitim Kampüsü Türkiye'nin birçok üniversitesine nasip olmayacak derecede donanımlı inşa edilmiştir. İnşa edildiği yıllarda yetkililer tarafından ilk etapta aynı anda gündüzlü olarak 2000, geceli ve gündüzlü olarak 3000 öğrencinin eğitim yapabileceği şekilde tasarlandığı belirtilmiştir.

İnşaat Kurulum Alanı: 6450 m²

Kapalı İnşaat Alanı 16.641 m²

Bu çerçevede 50'den fazla hoca odası

1. Bir konferans salonu ve üç amfisi,

2. Turizm uygulama salonu ve aynalı salon

3. Her katta 10'dan fazla sınıf olmak üzere 30'a yakın derslik

4. İçerideki kantinin yanı sıra

5. Bahçedeki yemekhane binası

6. 1000 kişilik antik açık hava tiyatrosu

7. Kapalı spor salonu

8. Açık halı sahası

Geniş arazisi ve 2 blokluk (12 dairelik) lojmanları ve daha birçok bölümleriyle örnek bir kampüs olarak hizmet vermeye hazır bir kampüstür.


Bu üstün özellikleri açısından bakıldığında, sadece Meslek Yüksek Okulu olarak değil, aynı anda birkaç fakülteyi bile barındırabilecek bir niteliktedir.


Bununla birlikte yaklaşık dört dönemden beri hizmete açılan Meslek Yüksek Okuluna her yıl ortalama 40 öğrenci devam edebilmektedir. Bu da iki yıldır bir gazeteci olarak beni ve birçok arkadaşımızı oldukça düşündürdüğünden, iki yıldır birçok yetkili ile görüşmelerde bulunduk. Ağrı'mızın ve Doğubayazıt'ımızın yetiştirdiği akademisyenler, idareciler ve iş adamları, kampüsün inşasında maddi ve manevi emeği geçen işadamlarımızla, ayrıca Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin eski rektörü ve yeni rektörü ile birçok görüşmeler yaptık. Hatta bununla yetinmeyerek, çevre illerimizdeki dekanlar, rektörlerle de bir dizi görüşmeler yaptık.


Yaptığımız uzun araştırmalar ve sayısız görüşmeler neticesinde bir takım kanaatlere ulaştık. Yaklaşık iki senelik araştırmalarımızdan sonra bizde oluşan kanaate göre Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulunun istenilen düzeyde öğrenci alabilmesi için ve bu çerçevede Doğubayazıt'ın bilimsel, sosyal, ekonomik ve kültürel yapısına somut katkılar sunabilecek seviyeye gelmesi için şu önerilerin hayata geçirilmesi gerekmektedir:


Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulunun istenilen düzeyde öğrenci alabilmesi için acilen hayırsever İşadamımız Abdülbari Goozel'in devreye girmesi, başta ilçedeki yetkililer STK Başkanları ve Doğubayazıt halkı devreye girmelidir.


Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulunun Ağrı İbrahim Çeçen Ünitesinden ayrılması ve Iğdır Üniversitesine bağlanmalıdır.


Bacasız fabrika olan üniversiteler yerleşim yerlerinde büyük bir ekonomi katkı sağlamaktadır. Iğdır Üniversitesine bağlanan Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulunda bu bölümler açılarak Doğubayazıt ilçesi ekonomik, kültürel sosyal aktivitelerle ihya edilecektir.


a. Hukuk Fakültesi

b. Eğitim Fakültesi

c. Beden eğitimi ve Spor Fakültesi

d. Sağlık Yüksekokulu

e. Doğubayazıt İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin faal duruma geçmesi.

Iğdır Üniversitesi hem dağlık bir arazi üzerinde kurulduğundan fakülte ve yüksekokul binalarının yapılışına el vermemektedir. Bu nedenle olacaktır ki Ziraat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi'nin yanında birkaç fakülte tek bir binada hizmet vermekte, birçok çatı katları sınıfa dönüştürülmüş vaziyettedir. Aynı şekilde Iğdır Üniversitesinde Eğitim Fakültesi, Beden eğitimi ve Spor Fakültesi Sağlık Yüksekokulu, Hukuk Fakültesi bulunmamaktadır.


Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğü her sene Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokuluna 4-5 trilyona yakın masraf yapmaktadır. Yapılan bu masraflar bu eğitim kampüsünün 3000 öğrenci ile dolup taşacağı yerde her yıl 30-40 öğrenciye hizmet vermektedir.


Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu Iğdır Üniversitesine bağlanması durumunda hem Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Maddi olarak bu büyük külfetten kurtulur, hem Doğubayazıt'a, hem de Ağrı'ya büyük faydalar sağlayacağı uzmanlar tarafından belirtilmektedir.


HABER: SIDDIK SÖYLER

 


Yorum Ekle