SON DAKİKA

DOĞUBAYAZIT'TA 15 YILLIK KAN DAVASI BARIŞLA SONUÇLANDI

22 Kasım, 2022 07:09 Güncelleme: 22 Kasım, 2022 07:09 DOĞUBAYAZIT'TA 15 YILLIK KAN DAVASI BARIŞLA SONUÇLANDI

Seyithan Kaya Yazıyor

15 yıl önce akrabalarımızdan;Can Ailesi ile Gezen Ailesi arasında yaşanan küçük bir tartışma sonucunda çıkan olaylar neticesinde  ailelerimizden bir fidanımız hayatını kaybetmiş, bir çok gencimiz de yaralanmıştı. Diğer tarafta dokuz gencimiz de yargılanma sonucunda toplamda 300 yıla yakın mahkûmiyet alarak ceza evine girme durumu ile karşı karşıya kalmışlardı. Bu 15 yılık süre içerisinde tüm uğraşlarımıza rağmen olayı bir türlü tatlıya bağlayamamış dolayısıyla barışla sonuçlandıramamıştık.

Ancak son girişimlerimiz neticesinde, Allah’ın yardım ve inayeti ile mutlu sona ulaşıldı ve akrabalarımız arasındaki bu musibet ortadan kalktı.

 Bu barış sürecinin tesisinde bizlerden yardım  ve desteklerini esirgemeyen gerek Ağrı ilimiz içerisinden gerekse de dışarıda  bulunan, gece gündüz demeden çabalayıp elini taşın altına koyup bu mutlu sona katkı sunan tüm aşiret mensuplarımıza, akrabalarımıza sonsuz teşekkür ediyorum, Allah hepinizden razı olsun.

 Diğer taraftan Can ailesinin ve Xelesıni (Ğelesıni) aşiretimizin değerli büyüklerinden Can Holdin sahibi Hacı Zamanhan Can amcamızın bu konuda ki hoşgörüsü olayın tatlıya bağlanması için gösterdiği müsamaha, kolaylaştırıcı ve anlayışlı tavrından dolayı kendisine müteşekkirim. Allah kendisinden ebeden razı olsun.

Ayrıca,Hacı Cemal Can kardeşime de büyük emek, hoşgörü ve çabasından dolayı teşekkür ediyorum. Cenabı Hak ondan da  razı olsun.

                Bu barışın tesisinde katkısı olan herkesten Cenabı Hak razı olsun.Allah böyle musibetleri bir daha yaşatmasın, milletimizi ve İslam âlemini bütün kötülüklerden muhafaza eylesin.

Yorum Ekle