SON DAKİKA

Doğubayazıt Gençlik ve Spor Müdürlüğü elde ettiği başarılar ve yaptığı çalışmalarla dikkat çeki

30 Nisan, 2021 07:34 Güncelleme: 30 Nisan, 2021 07:34 Doğubayazıt Gençlik ve Spor Müdürlüğü elde ettiği başarılar ve yaptığı çalışmalarla dikkat çeki

Doğubayazıt Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, peş peşe başarı elde etmeye devam ediyor. U15 Güreş Kadınlar Türkiye Şampiyonasında ikinci olan Birgül Şimşek'ten sonra Güreş Antrenörü Ceren İlayda Sönmez ise Milli Takıma stajyer antrenör olarak girmeye hak kazandı.

Doğubayazıt Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü son 1 senedir elde ettiği başarılar ve yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. Doğubayazıtlı gençlerin sporla buluşmasını sağlayan müdürlük, imkanlar dahilinde başarılı gençleri desteklemeye devam ediyor. Birbirinden yetenekli gençler, alanında uzman antrenörler eşliğinde Türkiye ve dünya çapındaki şampiyonalara hazırlanıyor. O gençlerden biri olan Birgül Şimşek, geçtiğimiz hafta U15 Güreş Kadınlar Türkiye Şampiyonasında ikinci olarak Milli Takıma girmeyi hak kazandı. 15-17 Nisan tarihlerinde Tekirdağ Çorlu'da düzenlenen şampiyonada 33 kiloda yarışan Birgül Şimşek, Doğubayazıt'ta bir ilki başardı. Güreş Antrenörü Ceren İlayda Sönmez ile çalışarak bu başarıyı elde eden 15 yaşındaki Şimşek, şimdi de Avrupa ve Balkan Şampiyonalarına hazırlanmaya başladı.

Öte yandan 2 yıl önce Doğubayazıt Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne atanan Güreş Antrenörü Ceren İlayda Sönmez ise Milli Takıma stajyer antrenör olarak girmeye hak kazandı.  Sönmez, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünün başarılarına bir yenisini daha ekledi. Hem öğrencisinin şampiyonada ikinci olması hem de kendisinin Milli Takımda stajyer antrenör olarak girmesinin mutluluk verici olduğunu belirten Güreş Antrenörü Sönmez, Mayıs'tan itibaren Milli Takımda antrenörlük yapmaya başlayacağını ifade etti. Başarılı sporcu, 7-20 Mayıs tarihlerinde Edirne'de Kadınlar Yıldızlar Milli Takım Kampında, 21-23 Mayıs tarihleri arasında ise İstanbul'da Zafer Turnuvasında görev alacak. 


Doğubayazıt Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü sporcularının üst üste kazandığı bu iki başarıyı değerlendiren Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sevim Şimşek Konyar, uzunca bir süre kurumda sporsal faaliyetlerin yeterince desteklenmediğini ifade etti. Şimşek Konyar,  "Güreş antrenörümüz küçücük bir atölye oluşturarak öğrencilerini yetiştirmeye çalışıyor. Göreve başladığımdan beri kısıtlı imkanlara rağmen sporsal faaliyetlere yoğun bir destek veriyoruz. Sporcularımız pandemi koşullarına rağmen bu başarıları elde ettiğini düşünürsek biz daha güzel başarılar elde edeceğimize inanıyorum. " şeklinde konuştu.

Yorum Ekle