SON DAKİKA

Ağrı'da Hayat Pahalı, Bayat Ekmek ise Kapış, Kapış

23 Ocak, 2021 14:20 Güncelleme: 23 Ocak, 2021 14:20 Ağrı'da Hayat Pahalı, Bayat Ekmek ise Kapış, Kapış

Ağrı İLKHA temsilcisi Ömer Adıgüzel sosyal medya platformunda katıldığı canlı yayın programında ağrı da hayat pahalılığının ulaştığı boyutu gözler önüne serdi.


İLKHA Muhabiri Ömer Adıgüzel sahada yaptıkları çalışmalarda vatandaşların en çok hayat pahalılığndan ve fakirlikten yakındıklarını söyledi. Adgüzel yine yaptığı bir haberde karşılaştıkları cevaplar sonrası yaşadığı duygusal anları şu şekilde anlattı.



Corona Virüs'ün Ağrı insanının ekonomisine etkilerini resmetmek adına yaptığımız bir haberde ekmek fırınlarını ziyaret ettik ve onların süreçten nasıl etkilendiklerinini sorduk. Fırın esnafı kullandıkları tüm malzemelere fahiş fiyatta zam yapılması nedeni ile Ağrı da 200 gram ekmek fiyatlarınında 1.25 lira olduğunu ifade ederken bundan daha vahim bir tabloyuda gözler önüne serdiler .Ekmek fırınlarının askıda ekmek uygulamasına başladıkları Ağrı da fırınlar muhitlerindeki yoksul vatandaşların ihtiyaçlarının askıda ekmek uygulaması ile ksımen tedarik edildiğini söylediler. Ama bundan daha vahim olan ise Ağrı da orta gelirli ailelerin aile ekonomisini denk getirebilmek adına ''bayat ekmek ''almaya yöneldiklerini ifade ettiler. Şöyleki Fırınlar gün içinde satamadıkları ekmeği bir gün sonra bayat ekmek olarak tezgaha çıkarıyor ve bu ekmeklerde bayatlık derecesine göre 75 kuruş ve 50 kuruştan satılıyor. Bazı aileler içinde bulundukları ekonomik çıkmaz nedeni ile artık taze akmek almaktan vazgeçmiş durumdalar özellikle bayat ekmek satın almak için bekleyen ailelerin olduğu ifade ediliyor, dedi. Adıgüzel'in bu açıklamaları geçtiğimiz günlerde Kömür Yardım Kampanyası başlatan Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı'nın '' evlerinde yakacak kömürü olmayan vatandaşlarımız eski kıyafetlerini ve halılarının bir kısmını yakarak ısınıyor'' ifadesini destekler nitelikte açıklamalar olarak Ağrı'nın içine düştüğü çıkmazı gözler önüne seriyor. 

Yorum Ekle