SON DAKİKA

Ağrı İ.Ç. Üniversitesi ile Tez-Kop-İş Sendikası Arasından Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

13 Aralık, 2022 10:56 Güncelleme: 13 Aralık, 2022 10:56 Ağrı İ.Ç. Üniversitesi ile Tez-Kop-İş Sendikası Arasından Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Ağrı İbrahim çeçen Üniversitesi ile Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (Tez-Kop-İş) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ile Tez-Kop-İş Sendikası Erzurum Bölge Başkanı Hakan Kurt tarafından imzalanan toplu iş sözleşmesinden 267 işçi yararlanacak.

Üniversite kadrosunda 4857 sayılı iş kanunu hükümlerine göre çalışan işçilerin 01.11.2022 - 31.12.2024 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesi ile bütçe imkânları ölçüsünde önemli kazanımlar sağlandığını belirten Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, yapılan sözleşmeyle sosyal yardım, ikramiye, yemek, ek ödeme, yol, grup pozisyonu ücretleri, çocuk ve yakacak yardımı gibi sosyal, ekonomik ve özlük konularındaki kazanımların devam ettirildiğini söyledi.

Tez-Kop-İş Sendikası Erzurum Bölge Başkanı Kurt, işçilerin sosyal şartlarındaki iyileştirmenin devamını sağlayan sözleşmeye yaptığı katkı ve emeklerinden dolayı Prof. Dr. Karabulut’a teşekkür ettiğini söyledi.

Yorum Ekle