SON DAKİKA

Ağrı Gençlik Spor Kulübü, Atletizmde Türkiye Şampiyonu Oldu

23 Aralık, 2020 10:50 Güncelleme: 23 Aralık, 2020 10:50 Ağrı Gençlik Spor Kulübü, Atletizmde Türkiye Şampiyonu Oldu

Atletizmde bu yıl U18 yaş grubunda gerçekleştirilen Turkcell Bölgesel Kros Ligi final kademesi Adana’da tamamlandı. Yarışmalar sonunda erkeklerde Ağrı Gençlik Spor Kulübü, kadınlarda ise Erzurum Karayazı Belediye Karması birinciliği aldı.

Adana’da erkeklerde 78, kadınlarda 66 olmak üzere toplam 144 atletin koştuğu Turkcell Bölgesel Kros Ligi finalleri çekişmeli geçen yarışlarla sona erdi. 3 kilometrelik erkekler yarışında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nde Enbiya Yazıcı 8:39 ile birinci gelirken, Fenerbahçe’nin ferdi olarak yarışan iki atleti Taner Tunçtan ve İsmail Taşyürek sırasıyla ikinci ve üçüncü oldular.

Takım tasnifinde ise 19 puan toplayan Ağrı Gençlik, Ankara Etimesgut’un önünde birinciliği aldı. Üçüncülük ise Kütahya Belediyespor’un oldu.

Kadınlarda da İstanbul Büyükşehir Belediyespor’dan Elanur Çoban iki kilometrelik parkuru 6:26 ile tamamladı ve ipi göğüsleyen isim oldu. Erzurum Karayazı Belediye Karması’ndan Dilek Koçak ile Büşra Güldes ise podyuma çıkan isimler oldular. Karayazı ekibi, sıralamada da 11 puanla ilk sırayı alarak takım tasnifinde kupayı kaldırma başarısı gösterdi. Kadınlar takım tasnifinde İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü 16 puanla ikinci, Kayseri Talas Süleymanlı Spor da 33 puanla üçüncü sırayı aldı. 

Yarışmaların ardından yapılan bireysel ve takım madalya töreniyle sporcular madalya ve kupalarına kavuştular. Türkiye Atletizm Federasyonu, ayrıca ilk 15’e giren atletlere birer takım eşofman hediye etti. 

Gençlik Spor Külübü başkanı Musa yardımcı sosyal medya hesabında şu ifadelere yer verdi ; Adana’da Yapılan U-18 Kulüpler Türkiye Şampiyonasında Kulübümüz ve Gençlik Spor Karmasından oluşan Takımımız Büyük  Kulüpleri Geride Bırakarak Şampiyonluk İpini Göğüsledi.Yıllardır Fedakarca emek verdiğimiz öğrencilerimiz nihayet hak ettikleri liderlik kürsüsüne Eriştiler.Başarıyı Herkes Sahiplenir. Başarsakta Başarmasakta Sürekli Yanımızda Olan Başarımızda Büyük Pay Sahibi Olan Maddi-Manevi Desteğini Esirgemeyen Ak parti ilçe başkanımız sayın Mustafa Konyar’a, Dosso-Dossi Holdinge, Doğuanadolu Bölge Kordinatörümüz Sayın Mehmet Kayan Beyefendiye, Antrenör Arkadaşlarıma ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.Başarımızı İlimize ve İlçemize Armağan Ediyoruz. dedi

 

Yorum Ekle