SON DAKİKA

Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinin Projesi TÜBİTAK Desteğine Layık Görüldü

Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Celalettin Gözüaçık’ın koordinasyonunda hazırlanan proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık bulundu. 22 Temmuz, 2020 07:16 Güncelleme: 22 Temmuz, 2020 07:16 Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinin Projesi TÜBİTAK Desteğine Layık Görüldü


Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinin Projesi TÜBİTAK Desteğine Layık Görüldü

Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Celalettin Gözüaçık’ın koordinasyonunda hazırlanan proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık bulundu.

Proje koordinatörü Doç. Dr. Celalettin Gözüaçık ve proje ekibinden Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Gültekin ile Dr. Öğr. Üyesi Kaan Hürkan, projelerinin TÜBİTAK tarafından desteğe layık bulunmasının haklı gururunu yaşadıklarını ve büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdiler. Doç. Dr. Gözüaçık “Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetiştirilen baklagil (Fabaceae) bitkilerine zarar veren Sitona türlerinin ve konukçu tercihlerinin belirlenmesi, türlerin morfolojik karakterlerinin yanı sıra moleküler tekniklerin de kullanılması ile kesin tanılarının yapılabilmesi gibi konular üzerinde çalışmalar yürütüleceğini ve bu tür çalışmalarla bölgeye katkılar sunmaya devam edeceklerini” bildirdi.

Yorum Ekle