SON DAKİKA

Zam İçin İş Bırakan Çalışanlar, Patron Söz Verince İşe Başladılar

Ford ve Petkim'deki üretim durdurma eylemi devam ediyor. Bursa'da da bir fabrikada çalışan 800 işçi iş bırakma eylemi yaptı. Patron zam sözü verince eylem son buldu. 30 Mayıs, 2015 05:45 Güncelleme: 30 Mayıs, 2015 05:45 Zam İçin İş Bırakan Çalışanlar, Patron Söz Verince İşe Başladılar

Bursa'da otomotiv devi fabrikalarda başlayan üretim durdurma eylemleri bu kez bir otomotiv yan sanayi firmasına sıçradı. 800 civarında işçinin çalıştığı Ermetal A.Ş.'de üretimi durduran işçiler eylem başlattı. Patron çalışanların istediği zammı yapınca eylem son buldu.

800 İŞÇİ ÇALIŞMADI

1978 yılında kurulan ve halen 800 civarında işçinin çalıştığı Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde (DOSAB) faaliyet gösteren Ermetal A.Ş.'de işçiler maaşlarına zam talebiyle üretimi durdurdu. İşçiler, sosyal paylaşım sitesindeki hesaplarından yaptıkları açıklamalarda, saat ücretlerinde 2 liralık artış ile bayram ve ikramiye ödemelerinde de artış talep ettiklerini dile getirdi.


KRİZ TOPLANTISI

Fabrika yönetiminin ise toplantıda olduğu belirtildi. Otomobil devi firmalara parça üreten şirket, 28 bin metre karelik kapalı alanda FiatRenaultFordToyota gibi dünyanın önde gelen otomotiv üreticilerine parça üretimi gerçekleştirdi.

PATRON ZAMMI KABUL ETTİ

Bursa'da otomotiv devi fabrikalarda başlayan üretim durdurma eylemlerinin sıçradığı 800 civarında işçinin çalıştığı Ermetal A.Ş.'de yönetimle işçilerin görüşmesi anlaşma ile sonuçlandı. İşçiler, verilen zam vaatlerinin yerine getirilmemesi durumunda 8 Haziran'da yeniden üretimi durduracaklarını öne sürdü.

ZAM GELMEZ İSE YENİDEN EYLEM YAPACAKLAR

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde (DOSAB) faaliyet gösteren Ermetal A.Ş.'de işçiler maaşlarına zam talebiyle üretimi durdurmuştu. İşçilerle fabrika yöneticilerinin sabahsaatlerinden itibaren yürüttüğü görüşme, anlaşma ile sonuçlandı. Metal İşçileri Birliği'nin sosyal paylaşım sitesinden yapılan açıklamada, Ermetal'de anlaşma sağlandığını ve üretimin yeniden başlandığı belirtildi. Açıklamada, "Ermetal işçisinden aldığımız bilgiye göre, işçilere haklarını veriyorlar bayram parası tamam. Erzak tamam, 2 liralık saat zammı 8 Haziran'da net olarak verilecek sözü verildi. İş başı oldu. İşveren 'yazılı değil de söz' dedi. Kendi aramızda konuştuk, 8 Haziran'da olmazsa tekrar grev olacak." denildi.

 

Yorum Ekle